Et yedikten sonra sakın bunu yapmayın!

Kurban bayramında sağlık sorunu yaşanmaması için, et yedikten sonra mümkünse tatlı tüketilmemesi gerektiği belirtildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla beslenmeyle ilgili uyarılarda bulunan Zehra Özgen Arı, "Bayramda et tüketiminde biraz dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle şeker, kalp, tansiyon hastalarının tüketimi sınırlı tutması gerek. Hele sakatat grubunu hiç tüketmemeliler. Etin dinlendirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor. Yağ oranı düşük etler tercih edilmeli, bunları da haşlanarak ya da ızgara olarak tüketmek en sağlıklı yöntem. Çünkü hemen tüketilen etlerde bir takım sorun yaşanabilir" dedi.
Tatlı uyarısı
Bayramda tüketilen etlerin genellikle mangalda pişirildiğine dikkat çeken Arı, "Etin pişerken ateşe teması bir takım sorun yaratabilir. Bu nedenle biraz dikkatli pişirmekte yarar var. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara da dikkat edilmeli. Bayramda etin ve şekerin birarada tüketilmesi biraz tehlikeli olduğu için mümkünse tatlı yenmemeli. En azından tatlıyı sınırlı ölçülerde ve tadımlık olarak tatlı tüketmek gerek. İlla ki tüketilecekse yemekten 2-3 saat sonra tercihen sütlü tatlılar alınmalı. Tatlı niyetine meyve de tüketilebilir" diye konuştu.

yewnişafak.com.tr

 

Sağlık Haberleri

Her 8 Saniyede 1 Kişi KOAH Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Bebekler tehdit altında: RSV virüsü nedir?
Acil Servislerdeki Yoğunluk Sağlık Sistemini Zorluyor
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 2024’te 46 Bin Olağan, 7 Bin Olağan Dışı Denetim Gerçekleştirdik
Beslenme Uzmanından Dubai Çikolatası Uyarısı