Fahrettin Altun: Gazze'deki Soykırımı Lanetliyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'deki saldırıların yıl dönümünde yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıl dönümünde sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Altun, Filistinlilere yönelik katliamların bir yıldır tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildiğini belirterek, İsrail'in hukuk, ahlak ve insanlık kurallarını hiçe saydığını vurguladı.

"İsrail Hukuk ve Ahlak Tanımıyor"

Altun, açıklamasında İsrail'in sivil, masum insanları, sağlık çalışanlarını ve gazetecileri hedef alarak katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi. İsrail'in bu saldırılarla insanlığın ortak vicdanını yaraladığını ifade eden Altun, "Bu vahşet cezasız kalmayacaktır" dedi.

50 Bine Yakın Filistinli Hayatını Kaybetti

Altun, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını ve bu süreçte 50 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu zulmün tarihin en büyük insanlık suçlarından biri olduğunu ifade eden Altun, İsrail'in bu vahşetin hesabını er ya da geç vereceğini dile getirdi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Fahrettin Altun, Gazze'deki soykırımda hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, uluslararası topluma bu zulme karşı ses çıkarmaları çağrısında bulundu. Altun, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecek
Adalet Bakanlığı'nda yapılan atama kararları Resmi Gazete’de
Kentsel dönüşümde taşınma yardımı 10 bin TL’ye çıktı
MGK Bildirisi: Türkiye Lübnan halkının ve hükümetinin yanındadır
Özgür Özel: İsrail’in gücü Türkiye’ye yetmez