Fermente süt ürünlerine ambalaj sınırlaması getirildi

Taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması amacıyla Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde değişiklik yapıldı.

10 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete'de yapılan bildiride, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde değişikliğe gidildiği kaydedildi.

Bu değişiklik ile taklit ve tağşişi engellenmek, tüketicilerin yanıltılmasını önlemek amacıyla fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda piyasaya arz edilmesi yasaklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

AirPods Pro 2. Nesil ve Bluetooth Kulaklık Dünyasında Yeni Bir Dönem: Konfor, Performans ve Teknoloji
Antalya uyarıların ardından teyakkuza geçti
Benli Yaylası Karla Kaplandı: Adeta Bir Masal Diyarı
Preply, dünya çapındaki yeni yıl ritüellerini inceledi
Sis altındaki Karahisar Kalesi büyüledi