YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan bir erkek öğrenci yurdunda 2 bin 300 lira maaşla çalışan müdür yardımcısı ifadesinde, örgüte yakın kolej ve dershanelerdeki öğretmenlerin maaşının ödenmesi için çalıştığı şirkete 180 bin lira borç verdiğini, daha sonra bu parayı alamadığını anlattı.
FETÖ'nün öğrenci yurtları ile evlerinin mali sorumlusu ve "Yozgat il imamı yardımcısı" olduğu gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan, örgütün Yozgat’taki "gizli kasası" olduğu öne sürülen Kayhan S'nin, tutuklu bulunduğu Çorum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Yozgat Ağır Ceza Mahkemesine mal varlığıyla ilgili verdiği bilgiler dikkati çekti.
Örgütün gizli kasası olduğu iddialarını reddeden sanık Kayhan S, "İstanbul'da yaşarken gayrimenkul işine çok meraklıydım. Lise çağında bile ev alıp satmışımdır. Üniversite okuduğum Yozgat'ı da araştırdım ama okuldan sonra orada kalmak istemiyordum. Daha sonra 2010 yılında iş teklifi gelince ve uygun olunca kaldım." dedi.
Kayhan S, 2010'da, FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan Zafer Erkek Öğrenci Yurdu'nda 2 bin 300 lira maaşla işe başladığını anlatarak, "Yozgat'ta evlenince annem ve babam 'oğlum istersen ev alalım' dediler. Araştırmalarım sonucunda 3 ev aldık." ifadelerini kullandı.
- 1 milyon 300 bin liraya iki dükkan almış
2013 yılında, FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen kolej ve dershanenin bağlı olduğu şirketin müdürü D.S'nin zor durumda olduklarını söyleyerek öğretmenlerin maaşlarını vermek için kendisinden 180 bin lira borç istediğini belirten Kayhan S, şunları anlattı:
"Bana, 'İşler eskisi gibi iyi değil. Dershanedeki kolejdeki öğretmenlere maaş ödeyemiyoruz, ciddi sıkıntılar var. Bu insanlar da bayrama gidecekler. Sana bu parayı 3 ay içerisinde ödeyeceğiz.' dediler. Ben de parayı verdim ama daha sonra alamadım. D.S, 'Kayhan ben gideceğim, ben gittikten sonra yerime gelen şahıs da sana bu parayı ödeyemeyebilir çünkü ortam çok iyi değil.' dedi. Bana dedi ki 'bizim elimizde senet var, çek var. Bu çek ve senedi sana vereyim sen bunları tahsil et, istersen bizim şirketin hesabına koy.' dedi. Ben de şirket hesabına koymam çünkü siz bu parayı tekrardan harcarsınız. Senetleri, senet tahsilatının iyi olduğunu bildiğim, senet başı 50-60 TL alan bankaya verdim."
Ailesinin Bank Asya'da parası olduğunu, 2014 yılında 3 seferde toplam 900 bin lira çektiğini, daha sonra bu paranın üzerine bir miktar daha ekleme yaparak İstanbul’da 1 milyon 300 bin liraya 2 dükkan aldığını anlatan K.S, İstanbul’da 15 civarında ev, Cihangir ve Okmeydanı’nda da gayrimenkullerinin bulunduğunu iddia etti.
- Babası manav emeklisiymiş
İstanbul'daki gayrimenkullerini nasıl edindiklerini konusunda bilgiler aktaran Kayhan S, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Babam 10 yıl önce Bağkur'dan emekli oldu. Babam araba üzerinde sebze meyve satıyordu. Manav tarzındaydı. Pazarcı değildi. Küçük bir muhitte sadece arabayla meyve sebze satıyordu. Babam, çok önceden yani 15 yaşından beri İstanbul'dadır. Esenler civarında arsa satın almış. Daha sonra ailem eline para geçtikçe oraya 3 katlı bina yaptırmış. Arkasından üç kat daha üstüne yaptırmış. Daha sonra bunları kiraya verdik. Bunların kiraları ile her yıl yeni bir yer satın alıyorduk. Okmeydanı'nda iki tane Mecidiyeköy'de bir tane ve Cihangir'de var. Cihangir çok elit bir semttir. Bizim küçük bir evimiz vardı orada ilk başta. Bu evi 280 bin liraya almıştık ama bugünkü değeri 1,5 milyon lira civarındadır. Cihangir'deki evi 2007'de mi 2008'de alıp ağabeyimin üstüne yaptık."
AA