- Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticilerinin, örgüt üyelerinden CHP'ye oy vermelerini istedikleri ileri sürüldü.
Ankara Batı Adliyesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde şoför olan ve soruşturma kapsamında tutuklanan Ertuğrul Aydın, savcılıktaki ifadesinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olduktan sonra KPSS'ye hazırlanmak için soy ismini bilmediği "Mehmet" isimli kişinin kendisini Ankara Elvankent'te cemaatin memur evine yerleştirdiğini söyledi.
Bu evde, Sincan Adliyesinde çalışan Y.F. ile bir öğretmenin daha kaldığını belirten Aydın, evin kirasını ve masraflarını aralarında topladıkları parayla ödediklerini, evde 2013 yılı ekim ayından itibaren 4-5 ay kaldıklarını anlattı.
Ertuğrul Aydın, Elvankent'teki ev kapatılınca Yenikent'te yine cemaate ait eve taşındığını, Sincan Cezaevinde çalışan 4 kişiyle kaldıklarını aktardı.
- "CHP'ye oy vermemiz yönünde telkinlerde bulunuldu"
Aydın, 17-25 Aralık sürecinde cemaatin tavrını sorgulamaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Ben AK Parti'ye oy veren birisiydim ancak devamlı olarak bize CHP'ye oy vermemiz yönünde telkinlerde bulunuldu. Cumhurbaşkanı hakkında 'zina yaptığı, haram yediği' gibi birtakım isnatlarda bulunuluyordu. Ben bunlara anlam veremediğim için cemaat evinden ayrılmaya karar verdim ancak nişanlı olduğum için bir süre daha bu evde kaldım. Yenikent'te oturduğumuz bu evin idaresinden de Sincan Cezaevinde zabıt katibi olan M.S. sorumluydu."
Yenikent'teki eve geçtikten birkaç ay sonra soy ismini bilmediği "Serdar" adlı kişinin kendisinden sorumlu olarak örgüt tarafından gönderildiğini dile getiren Aydın, cep telefonuna "ByLock" programını yüklediğini ve buradan mesajlaşmalarını istediğini bildirdi.
Aydın, "ByLock" programının aynı evde kalan başka kişiler tarafından da kullanıldığını ifade ederek, daha sonra söz konusu programın kapatılması ve "CoverMe" isimli programın kullanılmasının istendiğini anlattı.
"CoverMe" programı aracılığıyla buluşmaların nerede ve ne zaman yapılacağına yönelik mesajların gönderildiğini belirten Aydın, işe başladıktan sonra "himmet" adı altında maaşının üçte birinin istendiğini ancak kardeşlerini okuttuğu için para vermediğini, evlendikten sonra FETÖ ile irtibatını kestiğini ileri sürdü.
Aydın, daha sonra örgüt tarafından peşinin bırakılmadığını iddia ederek, "Serdar adlı kişi geçen sene yaz aylarında adliyedeki odama geldi. Beni dışarıya götürdü ve FETÖ'ye bağlamaya çalıştı. Görüşmek istemediğimi söyleyemedim, kendimden uzaklaştırmaya çalıştım ancak Y.F. ile aynı adliyede çalıştığımızdan zaman zaman karşılaşıyorduk. Bir defasında kantinde yemek yerken yanıma geldi ve FETÖ konusunda beni ikna etmeye çalıştı." şeklinde konuştu.
- "Astsubay olmam için baskı kuruldu"
Adliyedeki şoför kadrosuna yerleştiği sırada astsubaylık sınavını da kazandığını kaydeden Aydın, örgüt tarafından astsubaylığı tercih etmesi yönünde baskı kurulduğunu ancak kendisinin kabul etmediğini savundu.
Aydın, "FETÖ'nün Kırşehir ilindeki ikinci adamı olarak bildiğim kişi, beni telefonla arayarak jandarma astsubaylığı tercih etmem için ikna etmeye çalıştı. Astsubaylığa geçmezsem askeriyeye dinle, imanla ilgisi olmayan kişilerin gireceğini söyledi. Bazı ayet ve hadislerle beni oraya geçmem yönünde ikna etmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.
Aydın, geçen yıl 26 Temmuz'da evlenene kadar bu cemaat evinde kaldığını, evden ayrıldıktan sonra bu şahıslarla bir süre daha görüştüğünü, ardından da irtibatını kestiğini ileri sürdü.
Memuriyete girene kadar FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını, 2012'de girdiği KPSS'den kendi çabasıyla 78 puan aldığını ve işe kendi çabasıyla yerleştiğini savunan Aydın, "Kesinlikle FETÖ üyesi değilim. 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanı'nın çağrısı ile gece saatlerinde AK Parti Genel Merkezine gittik." şeklinde konuştu.