MANİSA (AA) - ERKAN ŞİMŞEK - Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) 11 yıllık hizmetinin ardından baskılar nedeniyle yüzbaşı rütbesiyle istifa eden Engin Uslu, Manisa'da köfte dükkanı işleterek hayatını kazanmaya çalışıyor.
Uslu, görevde bulunduğu sürede kendisine mobbing uygulayan bazı isimlerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde aktif rol aldığını görünce örgütün ordu içindeki yapılanmasını daha iyi anladığını belirtti.
Yüksekova'daki 3. Piyade Tümeni Dağ ve Komando Tugayı'nda topçu yüzbaşı olarak görev yaparken istifa eden ve Turgutlu ilçesinde kayınpederine ait köfteci dükkanını işletmeye başlayan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulundan 2004 yılında mezun olduktan sonra ilk görev yeri Tekirdağ'daki Saray Zırhlı Tugay Topçu Taburunda FETÖ yapılanmasına şahit olduğunu belirtti.
Daha sonraki yıllarda ordudan ihraç edilen komutanın o dönemde kritik görevlere getirildiğini anlatan Uslu, Şemdinli Havan Takım Komutanlığı görevinden 2009 yılında Kara Harp Okuluna tayin olduğunu ifade etti.
Uslu, Kara Harp Okulunda 3 yıl boyunca öğrencilerle ilgisi olmayan, pasif mevkilere getirildiğini aktararak, şunları söyledi:
"Kendi kendime soruyordum, 'Ben neden intibak kampına ya da öğrenci alımlarına gitmiyorum' diye. Sebebi de işte bu vatan hainleriymiş. Bunlar orada tezgahlarını kurmuşlar, sistemi işletiyorlarmış. O dönemde bölük komutanı Kurmay Binbaşı Zafer Özleblebici'ydi. Bu vatan haini darbe girişiminde WhatsApp yazışmalarında 'Yurtta Sulh' grubunda yazışan kansızlardan. O dönemde hiçbir suçumuz olmamasına rağmen sicilimizle oynayıp bizlerin hayatlarını kararttı. Birçok arkadaşım bu şahsa sicil iptal davası açtı. Tabur Komutanı ise Tuğgeneral Ali Kalyoncu'ydu. Bu kansız da darbe girişiminde tanklara emir verenler arasındaydı ve halen firari durumda. Bunlar tam bir ekip gibi çalışıyorlardı. Kara Harp Okulundaki 3 yıllık görevim sırasında bu vatan hainlerinin burayı nasıl ele geçirdiğini gördüm ve şu anda daha iyi anladım. Çünkü o zamanlar anlam veremiyorsun ve seçilmediğin için kendini yetersiz hissediyorsun."
- "Ya ailen ya mesleğin"
Uslu, Kara Harp Okulunda bir grup halinde çalışan ve kritik görevleri üstlenen askerlerin büyük bölümünün darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında ordudan ihraç edildiğine dikkati çekti. Uslu, örgütün yapılanmasının en net tayin kararlarıyla kendisini gösterdiğini dile getirdi.
FETÖ ile irtibatlı subayların üst üste aynı yere tayin edildiğine, doğu görevindeyken geçici görevlendirmelerle yurt dışına gönderildiğine şahit olduğunu kaydeden Uslu, tayin döneminde ikiz bebeklerinin doğması, bir bebeğin sağlık sorunları ve eşinin öğretim görevlisi olmasına rağmen Şemdinli'ye yollandığını ifade etti.
Ailesiyle birlikte görev yapabileceği bir komutanlığa tayin talebini ilettiği Kara Kuvvetleri Komutanlığı tayin subayı Binbaşı Hakan Sanön'ün kendisini terslediğini, Şemdinli'nin ardından 2 yıl Kıbrıs, 5 yıl ara bölge ve 3 yıl da doğu görevinde bulunması gerektiğini dile getiren Uslu, bu subayın da FETÖ'ye yönelik soruşturma sürecinde ordudan ihraç edildiğini söyledi.
Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz onlardan olmadığımız için yıldırma politikası güttüler. Sonuç olarak bir türlü bu FETÖ’cüleri, vatan hainlerini aşamadım. Sonunda, aşık olduğum mesleğimi bunlarla baş edemediğim için bırakmak zorunda kaldım. Beni ya ailemi ya da mesleğimi seçme tercihinde bulunmaya zorladılar."
Ailesinden 10 yıl ayrı kalacağı görevlendirmelerin kendisini beklediğini anlayınca 'Pazarda limon satarım yine de bunlara boyun eğmem' dediğini aktaran Uslu, şu değerlendirmede bulundu:
"Eşimle konuştum. O da beni destekledi ve çok sevdiğim askerlik mesleğini 22 Şubat 2015'te bırakmak zorunda kaldım. Kayınpederime ait bir iş yerinde köftecilik yapmaya başladım. Mesleğimi özlüyorum. Askeri üniformamı dolabımda saklıyorum. Askerliği özlüyorum ama en azından huzurluyum. Benden çok daha kötü durumda olan arkadaşlarım var. İstifa ettikten sonra bunalıma giren hayatı alt üst olan insanlar tanıyorum."
AA