Fethullah Gülen öldü, kavga başladı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Fetullah Gülen'in ölümü örgüt içindeki iktidar savaşlarını alevlendirdi. Örgüt yönetiminde panik yaşanırken, ölüm haberiyle ilgili tartışmalar başladı.

Fetullah Gülen’in hastalıklarının ilerlemesiyle birlikte, akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. "Uzun Cevdet" lakaplı Cevdet Türkyolu’nun, Gülen’in sağlıklı görünmesi için ilaçlar verdiği ve bu sayede örgütteki dağılmayı engellemeye çalıştığı öğrenildi. Türkyolu’nun, cenazenin bir an önce defnedilmesi ve kontrol altında tutulması için harekete geçtiği bildirildi.

Cenaze Süreci ve Gizlilik

Gülen’in cenaze işlemleriyle ilgili yaşanan tartışmalar, örgüt içinde ciddi bir bölünmeye neden oldu. Türkyolu’nun cenazenin gizlice defnedilmesini istemesi, Avrupa’dan gelecek olan üyelerin beklenmesine karşı çıkması ve cenaze töreninin kontrol altına alınması gerektiği yönündeki görüşleri, diğer yönetici üyelerle çatışmalara yol açtı. Örgüt, Gülen’in mezarının bilinmemesi konusunda ortak bir karara varırken, cenazenin Türkyolu’nun damadının evinin arazisindeki ormanlık alana gömülmesi planlanıyor.

İktidar Mücadelesi ve Para Kontrolü

Gülen’in ölümüyle birlikte, örgüt içinde iktidar mücadelesi kızıştı. Türkyolu’nun, örgütün finansal kontrolünü elinde tutmaya çalışması, diğer üst düzey üyelerin tepkisini çekti. Abdullah Aymaz’ın, Avrupa ayağını yöneterek Türkyolu’nun etkisini kırmaya yönelik çabaları, örgüt içindeki gerilimleri artırıyor. Aymaz’ın, Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma tehdidi, iktidar mücadelelerinin daha da sertleşmesine yol açabilir.

Gelecek İçin Belirsizlik

Örgüt içindeki bu ayrışmanın, Avrupa ve ABD arasında belirgin bir çizgiye oturması bekleniyor. Afrika’daki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya’daki operasyonların ise ABD tarafından kontrol edileceği öngörülüyor. Fetullah Gülen’in ölümü, FETÖ içinde sadece bir kayıptan ibaret olmayacak; aynı zamanda ciddi bir güç mücadelesinin başlangıcını simgeliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Fethullah Gülen’in ölümünü davul zurna ile kutladılar
O İşin Aslı Ortaya Çıktı
Hatay’ın Mescid-i Aksa’sı mest ediyor
Gülen'in Vefatı Sonrası FETÖ'de Liderlik Yarışı ve Türkiye ile Barış İhtimali
Niğde, Sakarya, Kocaeli, Antalya... İhbar Yağıyor