Filistin'e Pankartla Destek Veren İşletmeye Belediyeden Para Cezası

Pendik'te bir işletmeye, Filistin'e destek amacıyla binasına pankart asmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından para cezası kesildi. İşletme ortakları, cezayı bir "şeref madalyası" olarak gördüklerini belirtti.

Pendik'te bulunan "The Churros Kaffe" adlı kafe, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla binasına "Bu işletmede boykot ürünleri kullanılmamaktadır. Katil İsrail" yazılı bir pankart astı. Ancak yaklaşık iki ay boyunca binada duran pankart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin müdahalesine neden oldu. Zabıta, şikayet üzerine geldiğini belirterek, Kabahatler Kanunu'nun 42/1 maddesine dayanarak 2 bin 52 TL ceza kesti.

"Cezayı Şeref Madalyası Olarak Göreceğiz"

İşletme ortaklarından Ferhat Sevgi, verilen cezaya şaşırdıklarını ve bu cezayı ortağı Mesut Çelik ile birlikte "şeref madalyası" olarak göreceklerini ifade etti. Sevgi, "İşletmemize daha önce de pankartlar astık, ancak ilk defa böyle bir ceza ile karşılaştık. Pankartta yer alan Filistin bayraklı yumruğun, sosyal sorumluluk projesi kapsamında olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"Sessiz Çoğunluğun Desteğini Gördük"

Ceza sonrası sosyal medyada geniş yankı bulan olay, birçok kişiden destek aldı. Sevgi, ülkenin dört bir yanından destek mesajları aldıklarını belirterek, "Biz bir duruş sergiledik, sessiz çoğunluğun desteğini arkamızda hissettik" dedi. İşletme, cezayı ödemeyi planladıklarını, ancak bu durumun bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri duruşlarını değiştirmeyeceğini vurguladı.

Destek Ziyaretleri Artıyor

Olayın duyulmasının ardından birçok kişi, boykota ve işletmeye destek olmak amacıyla mekana gelmeye başladı. Destek veren vatandaşlar arasında bulunan Ebru Aydın, "Cesaretlerinden dolayı işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Her zaman arkalarında olacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Belediyeden Sokak Hayvanları İçin Mektuplu Çağrı
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
Ağır hasarlı binanın altından tarih çıktı
'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı
Osmanlı Bile 200 Yıl Sonra Tadına Baktı! Ata Tohumu Yalan mı?