Gamze Gürdal’ın Paris 2024 Paralimpik Oyunları Hedefi: Altın Madalya

Avrupa’nın ve dünyanın en başarılı para tekvandocusu Gamze Gürdal, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor. 5 kez Avrupa şampiyonu ve 2 kez dünya ikincisi olan Gürdal, sıkı antrenmanları ve güçlü hedefleriyle dikkat çekiyor.

Milli para tekvandocu Gamze Gürdal (29), spora tesadüfen başladı. Antrenörünün önerisi üzerine başladığı tekvando, zamanla onun hayatının merkezine yerleşti. Gürdal, başlangıçta sporu bırakmayı düşündüğünü ancak zamanla sevdiğini ve profesyonel bir sporcu haline geldiğini belirtti. “Bırakmak istedim, bırakamadım. Zamanla sevmeye başladım. Daha sonrasında da profesyonel hayata döktüm” dedi.

Uluslararası Başarılar ve Paris 2024 Hedefi

Gürdal, 6 yıl içinde pek çok ulusal ve uluslararası başarıya imza attı. 5 kez Avrupa şampiyonu ve 2 kez dünya ikincisi oldu. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda da yer aldı. Son Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti. Gürdal, haftada 6 gün antrenman yaparak Paris 2024'te altın madalya kazanmayı hedefliyor. “Umarım Tokyo'da kaçırdığım altın madalyaya ulaşırım” şeklinde konuştu.

Engelli Bireylere Tavsiyeler ve Aile Desteği

Gamze Gürdal, engelli bireylere spora başlamaları için cesaret verdi. Kendi başlangıç sürecinde yaşadığı korkuları ve zorlukları aşmanın önemine vurgu yaptı. “Spora başlayacak engelli bireylere gözleri korkmasın diyorum. Ufak sakatlıklara alışıyoruz. Bunların beni güçlendirdiğini düşünüyorum” dedi. Ayrıca, aile desteğinin kendisini motive ettiğini ve başarılarının aile içindeki kutlamalarla taçlandığını belirtti.

Yoğun Antrenman ve İyi Hazırlık Süreci

Gürdal, Paris 2024 için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiğini ifade etti. “Yaklaşık 2.5 yıldır aralıksız kamptayız. Haftanın 6 günü idmanımız oluyor. İyi hazırlandık, güzel bir konumda olduğumu düşünüyorum” dedi. Avrupa şampiyonasındaki başarısının ardından, Paris'teki hedefi için motivasyonu yüksek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı sonunda patlatı
Burak Yılmaz, Kayserispor'daki görevinden istifa etti
Milli Halterci Ezgi Kılıç'ın Gözü Avrupa Şampiyonasında ve Los Angeles Olimpiyatları'nda
Trabzonspor da Halil Umut Meler'den dertli
Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda A. Efes şampiyonluğa ulaştı