Geleceğin Bilinçli Sürücüleri Selçuklu'da Yetişiyor

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen SETAP kapsamında, Selçuklu Trafik Eğitim Parkı'nd

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) çerçevesinde, Selçuklu Trafik Eğitim Parkı'nda trafik bilinci eğitimleri yoğun ilgi görüyor. Özellikle ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde, temel trafik kuralları öğretilerek küçük yaşta trafik bilinci oluşturuluyor.

Eğitimler, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından teorik ve uygulamalı olarak veriliyor. Bu eğitimler, öğrencilere hem eğlenceli zaman geçirme fırsatı sunarken hem de trafikte bilinçli davranışlar sergilemelerini sağlıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza en temelden trafik bilinci ve trafikte saygıyı öğretiyoruz. Bu bilinçli nesillerin trafikte huzur ve güvene katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. Ayrıca, SETAP programı çerçevesinde iş birliği yapılan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Emniyet Müdürlüğü ile birlikte binlerce öğrenciye trafik bilinci kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Selçuklu Trafik Eğitim Parkı'nda verilen eğitimler, haftanın üç günü, öğleye kadar farklı okullarla iş birliği içinde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ilk eğitim-öğretim döneminde 11 okuldan bin 320 öğrencinin eğitim aldığı belirtilirken, ikinci dönemde de yoğun eğitim programlarının devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Kaldırıma çarpan motosiklet devrildi: Sürücü ve eşi yaralandı
Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu
İl Olmaya Aday Doktoru Yok
Konya'ya Yeni TOKİ Müjdesi: Ilgın'a 275 Sosyal Konut Geliyor
Mehmet Baykan: Sarıyer Kola, Coca Cola Fabrikası'nda mı Üretiliyor?