Geleceğin Dünyasında Sadece Minik Organizmalar Hayatta Kalacak

Bilim adamları, olağanüstü koşulların ortaya çıkacağı geleceğin dünyasında sadece yeraltında yaşayan minik organizmaların hayatta kalacağını ileri sürdü

Bilim adamları, olağanüstü koşulların ortaya çıkacağı geleceğin dünyasında sadece yeraltında yaşayan minik organizmaların hayatta kalacağını ileri sürdü.

ABD Astronomi Konferansı'nda sunulan bir rapora göre, gelecekte Güneş çok daha sıcak ve parlak olacak. Güneş'teki değişiklikler, okyanusların buharlaşmasına yol açacak ve yeryüzündeki yaşam koşullarını tamamen değiştirecek.

Günümüzden milyonlarca yıl sonra yeryüzünün neye benzeyeceğini kestirebilmek için bilgisayar modelleri kullanan St. Andrews, Dundee ve Edinburgh üniversitelerinden araştırmacılar, değişen koşullara sadece yeraltında yaşayan minik organizmaların uyum sağlayabileceğini belirtti.

Araştırmacılardan Jack O'Malley James, "Geleceğin dünyasında oksijen giderek azalacak. Okyanuslar buharlaştığı için havadaki tuz oranı artacak. Artan su buharı miktarı da sera etkisine yol açacağı için yeryüzündeki sıcaklık, 100 dereceye kadar yükselecek. Tüm bunlar, bitki ve hayvan türlerinin hızla yok olmasına neden olacak" dedi.

James, söz konusu koşullarda hayatta kalacak tek canlı türünün "Ekstremofil" diye bilinen organizmalar olacağına işaret etti.

Ekstremofiller, ABD'deki Yellowstone Park'ında yer alan Gayzer Havzası'ndakine benzer düşman ortamlarda yaşabilen tek organizma türü olarak tanınıyor.

Geleceğin dünyasındaki aşırı sıcak, kuraklık ve zehirli atmosferle başa çıkabilecek tek tür olan extremofiller ise son damla su buharlaşana kadar yeryüzündeki varlığını sürdürecek.

Bilim adamları, koşulların daha da kötüleşmesiyle yaklaşık 2,8 milyar yıl sonra Dünya'daki tüm yaşamın sona ereceğini tahmin ediyor.

Muhabir: Umur Koçak Semiz
Yayınlayan: Murat Taydaş

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı