Gençler 36 Saatlik Maratonda NASA’ya Çözümler Geliştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle NASA'nın küresel etkinliği "NASA Space Apps Challenge"ın 13'üncüsüne ev sahipliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen "NASA Space Apps Challenge 2024" etkinliği, Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirildi. Etkinlikte gençler, NASA tarafından belirlenen 30 çevre, dünya ve uzay sorununa yenilikçi çözümler üretmek için 36 saat boyunca aralıksız çalıştı.

İki ile altı kişilik takımlar hâlinde yarışan gençler, projelerini jüriye sunarak NASA tarafından incelemeye alınma şansı yakaladı. Yarışma sonucunda dereceye giren takımlar küresel finallere katılma hakkı kazandı.

"Gençler Geleceğimizin Umudu"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, etkinliğe katılan gençlere teşekkür ederek şu sözleri dile getirdi:
“Yaptıklarınız çok önemli ve ülkemiz adına umut verici. Hepinizin emeğine sağlık, bu tabloyu görünce çok mutlu oldum. Bizler 7/24 sizlerin yanında olacağız, yolunuz açık olsun.”

ODTÜ’den Destek Mesajı

ODTÜ Yönetim ve İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karataş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri destek için teşekkür etti. Karataş, "Bu yıl da Avrupa rekorunu kırmanın gururunu yaşıyoruz. Amacımız, gelecek yıl dünya rekorunu kırmak" dedi.

Gençlerden İlginç Projeler

Yarışmaya katılan gençler, farklı projeleriyle dikkat çekti. Mert Kamarlı, "Kıtaların ve okyanusların geçmişteki ve bugünkü durumlarını göstereceğimiz bir web sitesi tasarlıyoruz," derken, Koray Çalap ise uzay alanında ilerlemek için yarışmaya katıldığını belirtti.

İrem Ünoğlu, astronotların refahını artırmayı hedeflediklerini, Azra İnal ise astronotlar için yerçekimsiz ortamda bir oyun tasarladıklarını söyledi. Kürşat Efe Oruçöz ise "Akıllı ev tipi sera" projeleriyle tarımı eve taşıma amacında olduklarını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Katkısı Büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, gençlerin uluslararası platformlarda kendilerini göstermeleri ve geliştirmeleri için büyük bir fırsat sağladı. Belediye, bu tür etkinliklerle gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Selçuklu Gençlik Meclisi'nden TEKNOFEST Adana'da Büyük Başarı
TOGG'un T10F Sedan Modeli Göz Doldurdu
Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Türkiye Uluslararası Finali İçin Geri Sayım Başladı
Türk Yıldızları TEKNOFEST'te nefes kesti
Çocukları Dijital Bağımlılıktan Sporla Uzaklaştırıyorlar