Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Yurt Başvuruları İçin Duyuru

Ek kontenjan, özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuruları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için üniversitelere ek kontenjan ile yerleşen öğrencilerin yurt başvurularının başladığını açıkladı. Bu süreçte, özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri de yurt başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınıyor

Başvurular, 7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59'da sona erecek ve yalnızca e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başvurularını yapmadan önce e-Devlet'teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önemli. Bilgilerinde hata bulunan öğrencilerin, düzeltme talep etmek için üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçmeleri gerekiyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hatalı veya eksik öğrenim bilgisi ile başvuran öğrencilerin yurt başvuruları geçersiz sayılacak. Bu nedenle, başvuruların doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması büyük önem taşıyor. Başvuru sırasında herhangi bir sorunla karşılaşan öğrenciler, "444 0 472" numaralı ALO GSB hattını arayarak destek alabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Konya OSB, mesleki eğitim kampüsü haline geldi
Nasreddin Hoca Kreşleri, 2024-2025 Döneminde Kapasitesini Artırdı
MEB 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı
Konya'daki Üniversite Kadrosunu Genişletiyor! 31 Öğretim Üyesi Alımı Yapılacak
Ece Fişek, İrlanda'da 'Gençlerin Nobel'i' Ödülünü Kazandı