Gökkuşağı Koleji öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik

Gökkuşağı Koleji, 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararı için Teknoloji Yarışması'nda, Afet Yönetimi Kategorisi'nde birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, "Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm" projesiyle dikkat çekti.

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 788 bin 161 takım ve 1 milyon 630 bin yarışmacının katılımıyla gerçekleştirildi. Festival, yenilikçi projelerin ve genç yeteneklerin sergilendiği önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Gökkuşağı Koleji öğrencileri, bu yılki yarışmada ortaokul kategorisinde kıyasıya bir rekabetle karşılaştı.

Öğrencilerin Başarılı Projesi: "Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm"

Gökkuşağı Koleji'nden Fahri Demir Şentürk, Yusuf Ömer Demir ve Dora Doğan, öğretmenleri Yusuf Sezikli'nin koordinatörlüğünde birinciliği kazandı. Proje, yapıların deprem direncini artırmaya yönelik yenilikçi çözümler sunarak hem yeni inşaatlarda hem de mevcut binalarda uygulanabilirlik sağlıyor. Öğrencilerin projeleri, milli ve yerli özellikler taşıyan D40 malzemesi ile özel karışımlı beton üretimi konularında önemli bir fark yaratmayı hedefliyor.

Ödül Töreni Adana'da Gerçekleşecek

Ödül töreni, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilecek. Öğrenciler, başarılarını kutlarken inovasyon ve mühendislik alanındaki yeteneklerini de sergileme fırsatı bulacak. Takım Koordinatörü Yusuf Sezikli, proje geliştirme süreçlerini detaylandırarak, “Kinect ile kontrol edilen akıllı tahta, sınıf içi yapay zekâlı robotlar ve Python ile C# programlama diliyle yaptığımız projelerimiz devam ediyor. Projemizin geliştirilmesi, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve üniversitelerdeki testlerle yaklaşık altı ay sürdü” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Yanlış Teknoloji Kullanımı Yeni Psikolojik Sorunları Tetikliyor
Dünyanın en etkili bilim insanları arasında 3 ALKÜ'lü
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Depremin yaralarını sanatla sarıyorlar
Konyaaltı'nda İzinsiz Eğitim Veren 4 Okul Kapatıldı