Google'dan Microsoft'a Rekabet Şikayeti

Google, Microsoft'un bulut bilişim sektöründeki rekabete aykırı uygulamalarını gerekçe göstererek Avrupa Birliği Komisyonu'na resmi şikayette bulundu.

Google, Microsoft'u Avrupa Birliği Komisyonu'na şikayet ederek, dünyanın en büyük yazılım üreticisinin bulut bilişim sektöründeki haksız rekabet uygulamalarını gündeme taşıdı. Şikayet, Google’ın AB Komisyonu’na yaptığı ilk şikayet olmasıyla da dikkat çekti.

Rekabete Aykırı Davranış İddiası

Google'a göre Microsoft, Windows sunucusu gibi yazılımlardaki hakim pazar konumunu müşterilerini kendi bulut platformu olan Azure'a yönlendirmek için kullanıyor. Microsoft’un bu davranışı, Google’a göre, kısıtlayıcı lisans koşulları ve ayrımcı fiyatlandırma politikaları ile gerçekleştiriliyor. Şikayette, Microsoft’un rekabeti baltalayarak Windows sunucu üzerindeki gücünü rakip bulut sağlayıcılarını tercih eden müşterileri cezalandırmak için kullandığı iddia edildi.

Microsoft'un Bulut Bilişimdeki Hızlı Yükselişi

Microsoft, bulut bilişim sektöründe hızlı bir büyüme kaydederken, Google ise bu sektörde analistlerin beklentilerini karşılayamadı. Bu durum, Google'ın rekabet konusunda daha sert bir tutum almasına neden oldu. Google, Microsoft’un pazar gücünü adil olmayan bir şekilde kullandığını savunarak Avrupa Birliği Komisyonu'nu harekete geçmeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elektrikli Araç Kullanıcılarına Şarjsepeti Uygulaması
Telegram artık 'gizli' değil
Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı
Turkcell 30. Yılında Fiber İnternet Hızını 1000 Mbps’ye Kadar Yükseltti
Konya'dan öğrencilerin de katıldığı İnsansız Deniz Aracı Yarışması tamamlandı