Gaziantep Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler ve Doç. Dr. Burak Bilgin, halk arasında "göz çizdirme" olarak bilinen refraktif lazer uygulamalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Mete Güler, lazer cerrahisinin planlanmasında yapılan tetkikler sonucunda hastaların genel olarak üç gruba ayrılabileceğini belirtti. Güvenle cerrahi olabilecek hastalar, bazı risk faktörleri taşıyan hastalar ve cerrahiye uygun olmayan hastalar şeklinde sınıflandırma yapan Güler, ikinci grup hastaların detaylı değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, refraktif lazer uygulamaları için hastaların 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini ifade etti. Operasyonun dakikalar içinde tamamlandığını belirten Bilgin, işlem sırasında anestezi sağlandığını ve hasta tarafından ağrı hissedilmediğini söyledi. Hastanede yatış gerektirmeyen bu operasyon sonrasında, kişinin gözlük veya kontakt lens kullanma ihtiyacının önemli ölçüde azaldığını belirtti. Ancak, herhangi bir gözlük kullanma ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmamanın önemine dikkat çekti.
Doç. Dr. Bilgin, operasyon sonrasında yaşlanma ile beraber gözde bazı değişikliklerin olabileceğini ve bu durumun yıllar içinde göz numaralarında artışlara neden olabileceğini ifade etti. Bu değişikliklerin uygun ise tekrar lazer operasyonu veya numaralara uygun gözlük veya kontakt lens kullanımı ile düzeltilmesinin mümkün olduğunu belirtti.
Gaziantep Özel Hatem Hastanesi uzmanları, refraktif lazer uygulamalarının detaylı bir şekilde planlanması, hastanın genel sağlık durumunun değerlendirilmesi ve risk faktörlerinin dikkate alınmasının önemine vurgu yaparak, hastaların bilinçli kararlar almasına yardımcı olmayı amaçlıyor.