Gram Altın 3 Bin Lirayı Aştı! Orta Doğu'daki Gerilim ve ABD Seçimleri Fiyatları Etkiliyor

Altın fiyatları, Orta Doğu'da artan gerilim ve ABD seçimlerinin yaklaşmasıyla rekor seviyeye ulaştı. Güvenli liman olarak görülen altın, gram bazında ilk kez 3 bin TL'yi aşarken, ons altın da 2.730 dolar seviyesine yükseldi.

Orta Doğu'daki Gerilim Altın Fiyatlarını Yükseltiyor

Orta Doğu’da son dönemde tırmanan siyasi ve askeri gerilimler, küresel piyasalarda belirsizlik yaratırken, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına talebi artırdı. Bu durum, altın fiyatlarının hızla yükselmesine sebep oldu. İç piyasada gram altın ilk kez 3 bin TL’yi aşarak yeni bir rekor kırdı. Uzmanlar, bölgedeki gerilimin devam etmesi durumunda altın fiyatlarındaki artışın sürebileceğine dikkat çekiyor.

ABD Seçimlerinin Yaklaşması Piyasaları Hareketlendirdi

Altın fiyatlarındaki yükselişin bir diğer nedeni ise yaklaşan ABD seçimleri. Seçim dönemleri genellikle piyasalarda dalgalanmalara neden olurken, yatırımcılar belirsizlik ortamında güvenli yatırım araçlarına yöneliyor. Bu da altına olan talebin artmasına yol açıyor. 2024 ABD seçimlerinin öncesinde bu dalgalanmanın daha da artması bekleniyor.

Ons Altın 2.730 Dolar Seviyesinde

Küresel piyasalarda ons altın fiyatı da yükselişte. Son verilere göre ons altın 2.730 dolar seviyesine kadar çıkmış durumda. Bu, küresel risklerin arttığı dönemlerde altının değer kazanmaya devam edeceğini gösteriyor. Ekonomistler, ons altının 3.000 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Altında Yükseliş Sürecek mi?

Altın fiyatlarının ne kadar daha artacağına dair belirsizlikler devam ediyor. Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler ve ABD seçim süreci altın fiyatlarını doğrudan etkilerken, yatırımcılar da gözlerini bu iki önemli faktöre çevirmiş durumda. Uzmanlar, altının güvenli liman olma özelliğini sürdüreceğini ve fiyatların dalgalı bir seyir izleyebileceğini belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Başkan Öztürk’ten genç işsizliğine karşı saatlik çalışma önerisi
TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasıyla 22 Bin Kişi Tapu Aldı
Araç Sahiplerine Müjde: Akaryakıta İndirim Geliyor!
Muzun başkenti Anamur'da hasat başladı
Tarlada 2 lira, pazarda 10 lira