Metin And’ın hazırladığı, "Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür" kitabı, Hazine’de korunan, savaş sırasında ganimet olarak ele geçtiğinde padişahlarca özel olarak ilgilenilen, Osmanlı’da çok yüksek maliyetlerle hazırlanan minyatürlü yazmaları inceliyor.
Okunacak, bakılacak, kaynak olarak kullanılacak bir eser olan Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür, bu sanatın Osmanlılar’da geçirdiği evreleri; bir saray sanatı oluşunun mekan, teknik ve yöntem bakımından değerlendirilmesi; portreler, padişah yaşamları, saray, şenlikler, edebi eserler, dinsel konular, doğa ve kent görünümleri, bilimsel ve ansiklopedik konular, kuşlar - hayvanlar – yaratıklar ve bitkiler dünyası, kadınlarla erkekler gibi başlıklar altında hazırlanmış ayrıntılı bir albümden oluşuyor.
2008'de yitirdiğimiz Metin And’ın, Türk tiyatro tarihi ve geleneksel gösterim sanatları, şenlikler ve illüzyon sanatı yanında Osmanlı miyatürünün tarihi, konuları ve ustaları bakımından dünyaya tanıtılmasında da elli yılı aşkın bir süre konferans, bildiri, seminer çalışması, makale ve kitaplarıyla hizmet ve katkıları büyük olmuştur. Kırk Gün Kırk Gece (1959) ile başlayıp, Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür (2002) ile son bulan Türkçe ve değişik dillerde yayımlanmış on kadar kitabı vardır. Bir saray sanatı olan minyatürün gerçeklerden kopuk bir sanat dalı değil kişiler, şehirler, yapılar ve gündelik hayat bakımından oldukça gerçekçi bir uygulama olduğunun anlaşılmasında onun eserlerinin de payı büyük olmuştur.
İlk baskısı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yapılan Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür (2002) kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yeni bir tasarım, gözden geçirilmiş içerik ve kullanışlı