Hababam Sınıfı Müzesi Yenilenen Yüzüyle Ziyarete Açıldı

Kepez Belediyesi'nin, Hababam Sınıfı Müzesi yenilenen yüzüyle Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kepez Belediyesi tarafından yenilenen Hababam Sınıfı Müzesi, Dokuma Park'taki Modern Sanatlar Galerisi'nde kapılarını açtı. Türk sinemasının kült filmlerinden olan Hababam Sınıfı'nın anılarını yaşatan müze, ziyaretçilere nostaljik bir deneyim sunuyor. Müzenin açılışı Kepez Belediye Başkan Vekili Selçuk Koçnebioğulları tarafından gerçekleştirildi.

Filmin Unutulmaz Karakterleri Yeniden Hayat Buluyor

Hababam Sınıfı Müzesi, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı’nın çekildiği İstanbul Adile Sultan Kasrı’ndaki sınıfın bir benzeri olarak tasarlandı. Müze, İnek Şaban, Hafize Ana, Mahmut Hoca, Güdük Necmi ve Damat Ferit gibi unutulmaz karakterlerin silikon heykelleriyle dolu. Ayrıca filmin afişleri, oyuncuların posterleri, sıralar, kara tahta ve meşhur iskelet maketi, müzenin dikkat çeken detayları arasında yer alıyor.

Orijinal Eşyalar ve Kostümler Sergileniyor

Hababam Sınıfı Müzesi, ziyaretçilere sadece film sahnelerini değil, filmlerde kullanılan orijinal eşyaları da sunuyor. Kemal Sunal’ın kol saati, Adile Naşit’in canlandırdığı Hafize Ana karakterinin kullandığı ütü, Ertem Eğilmez’in daktilosu gibi eşsiz parçalar müzede sergileniyor. Ayrıca Badi Ekrem’in kırmızı beyaz çizgili eşofmanı ve Güdük Necmi’nin kıyafetleri gibi film kostümleri de müzede yer alıyor.

Nostalji Dolu Bir Yolculuk

Ziyaretçileri, sıraların üzerine konulmuş oyuncu fotoğrafları ve film afişleri ile geçmişe götüren Hababam Sınıfı Müzesi, Türk sinemasının en unutulmaz yapıtlarından birine dair anıları yeniden canlandırıyor. Müzede yer alan her detay, sinema severleri duygusal bir yolculuğa davet ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

19. Alanya Uluslararası Caz Festivali Muhteşem Konserlerle Başladı
Traktörüyle tarlasına Funda Arar yazan çiftçi amacına ulaştı
Bu Hafta Sinemalarda: 5’i Yerli 12 Yeni Film Vizyona Giriyor
Öğrenci Filmleri Altın Portakal İçin Yarışacak
Ünlü şef Akira Back Türkiye’de