Halkapınar’da bandırma zamanı

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında "bandırma" olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı.

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında "bandırma" olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı.

Kış aylarında vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen cevizli sucuklar, 2 defa üzüm ve undan hazırlanan harca bandırılarak ve 2 hafta güneşte kurutularak yapılıyor.

Tamamen doğal olduğunu ifade eden vatandaşlar, cevizli sucukların sağlık deposu olduğunu, enerji verdiğini belirterek, "Bandırmalarımızı 2 defa bandırdık. Kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 hafta kadar güneşte kuruyacak. Cevizli sucuklar çok lezzetli oluyor. Doğal üzümlerle, undan ve cevizden yapılıyor. Kışın da afiyetle yemek ve satmak için de yapıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Geri dönüşüm Selçuk Üniversitesi'nde sanata dönüştü
Kocası tarafından yaşamına son verilen kadın toprağa verildi
Konya-Akşehir arasında koordineli operasyon: 3 gözaltı
Kulu’da İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümü programı
Konya topraklarında hareket başladı