Hatay'daki FETÖ/PDY soruşturması

Eski MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih G'nin de aralarında bulunduğu bulunduğu 23'ü tutuklu 41 sanık hakkında silahlı terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

HATAY (AA) - Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Eski Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih G'nin de aralarında olduğu 23'ü tutuklu 41 sanık hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, aralarında Eski MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih G'nin de bulunduğu 23'ü tutuklu, 15'i adli kontrolle serbest kalan, 3'ü hakkında da yakalama kararı bulunan 41 sanık için "silahlı terör örgütü" üyesi olma suçlamasıyla 15'er yıl hapis cezası talep etti.

FETÖ/PDY'nin "baskı oluşturma" eylemlerini MKÜ içerisinde de uyguladığı belirtilen iddianamede, müşteki ifadelerine de yer verildi.

İddianamede, Prof. Dr. Hüsnü Salih G'nin rektörlüğü döneminde örgüt yanlısı olamadığı için bazı öğretim üyelerine unvan verilmediği, örgüt yanlılarının ise hemen unvan sahibi yapıldığı, bir kişinin de mevzuatta olmamasına rağmen rektör yardımcısı olarak atandığı iddia edildi.

Prof. Dr. Hüsnü Salih G'nin ayrıca, İstanbul'da öğretmenlik yapan kardeşi Ramazan G'yi kurum değişikliği yaptırarak MKÜ Diş Hekimliği Fakültesine fakülte sekreteri olarak atadığı da öne sürüldü.

FETÖ/PDY yanlısı kişilerin üniversitenin çeşitli birimlerinde görevlendirildiğinin belirtildiği iddianamede, hiç görev yapmadığı halde işe başlama yapmış gibi gösterilen Hüsnü Salih G'nin yakın akrabasının vefatı üzerine ailesine bu kadro üzerinden maaş bağlanması sağlanarak devletin zarara uğratıldığı yer aldı.

İddianamede ayrıca, üniversiteye müteahhitlik hizmeti veren bir kişinin, hak ettiği parayı istemesi üzerine örgüte himmet adı altında para ödemesi istenildiği ve himmet parası vermemesi üzerine hak edişinin ödenmeyerek mağdur edildiğiyle ilgili beyanı da yer aldı.

İddianamede, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla ifadeleri alınan müşteki ve bilgi sahiplerinin beyanları dışında özellikle 2010-2014 yılları arasında birçok akademik ve idari personel hakkında soruşturma açıldığı da belirtildi.

Sanıklardan 11'inin ByLock kullandığı belirtilen iddianame Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

AA

Gündem Haberleri

İdlib'deki Gerginlik Tırmanıyor: Saldırılar Sivilleri Hedef Alıyor
Terörle mücadelede son durum
Adalet Bakanlığı'ndan Abdullah Öcalan Açıklaması
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Hilal-i Ahmer Sokağı' Açıldı
SHOW TV'nin beğenilen dizisi 'Deha'ya program durdurma cezası