Bazı dost, arkadaş ziyaretlerinde tatlı sürprizlerle karşılaşır insan. Mutlu olur, sevinirsiniz. Geçtiğimiz gün, M. Özgen Küçükkoner’i ziyaretimde bu tatlı sürprizi bir kere daha yaşadım. Kendisine Çalı’nın son sayısı ile son kitabım, Seçme Yazılar’ı götürmüştüm. O da biri eski tarihli, diğer ikisinin henüz dumanı üstünde, mürekkep kokusu hissedilen üç kitabını imzalayıp verdi. Yukarıdaki başlık Özgen Bey’in son kitabının adı zaten.
“Köşe Yazılarım” adından anlaşılacağı gibi M. Özgen Küçükkoner’in yerel gazetelerde yayımladığı köşe yazılarından oluşuyor. Bence doğru bir tavır, Özgen beyin bu yazıları yayınlaması. Hala güncelliğini, değerini koruyan yüzlerce yazının gazete köşelerinde kalıp gitmesi yazık olurdu. Şehrin kültürüne, tarihine tanıklık eden bu tür kitapların kalıcı kitaplar olduğuna her zaman inandım.
Nüve Kültür Merkezi tarafından yayınlanan Hayatın İçinden’de anılarını, duygularını, düşüncelerini kitaplaştırmış M. Özgen Küçükkoner. Kitabın önsözünde şöyle diyor Ö. Küçükkoner: “Ayrıca bu kitaptaki konular, psikolojik ve sosyolojik araştırma yapanlara faydalı olabilecek ipuçları verebilecektir. Zira kitabımız topluma tutulan bir aynadaki gördüklerimizdir. Bir yandan da adeta anılarla yüklü bulutlardan boşalan duygu ve düşünce damlacıklarıdır.” Keşke bütün aydınlarımız Özgen Bey gibi davranıp yılların birikimlerini yazıp bir ayna gibi yüzümüze tutabilseler. Ne kadar çok şey öğrenirdik onlardan.
Üçüncü kitap Özgen Küçükkoner’in, gazete arkadaşım İhsan Kayseri ile birlikte hazırladıkları M. Muhlis Koner’in 120. doğum yılı anısına hazırladıkları 48 sayfalık bir armağan kitap. Bu kitapta M. Muhlis Koner’in yaşam öyküsü ile M. Muhlis Koner hakkında yazılanlardan bir derleme yapılmış. Kitabın son sayfasına fotoğraflar eklenmiş.
Bir hukukçu ve köşe yazarı olarak uzun yıllar bu şehre hizmet etti M. Özgen Küçükkoner. Benim dileğim, Özgen Bey artık yazarlık yanına daha çok ağırlık verirse ondan öğreneceğimiz çok şey olacak. Onun kültürel birikimi akıcı kaleminden okumanın daha çok tadına varacağız.