Hurmanın içerisinde mineral, fenol ve lifle birlikte potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfat, demir ve sodyumun oldukça fazla olduğunu söyleyen Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, "Ramazan sofralarının vazgeçilmez meyvesi olarak bilinen hurma, Ramazan dışında da sürekli olarak tüketilmesi gereken, sayısız faydası olan bir meyvedir." dedi. Şeker oranı fazla olmasına rağmen hurmanın kilo aldırmadığını belirten Mutlu, "Hurmanın, sindirim sistemi rahatsızlıklarına yani kabızlık ve ishal gibi problemleri engellemeye ve önlemeye yardım ettiği biliniyor. Gündelik yaşamın insanda oluşturduğu stres ve yorgunluk duygusundan kurtulabilmek için hemen hemen her gün hurma yemekte yarar var." diye konuştu. Mutlu, ayrıca şu bilgileri verdi:
"İçeriğinde yağ, karbonhidrat ve protein olan tek meyve olma özelliğini taşır. Saf hurma cildi besler, gebelik ve güneş lekelerini yok eder. İçermiş olduğu demir oranı sayesinde kansızlık problemine karşı etkilidir. B1 ve B2 vitaminlerinin beraber olması nedeniyle karaciğerleri güçlendirir. Öksürük ve boğaz ağrısına karşı etkilidir. İçermiş olduğu bol miktardaki fosfor ve kalsiyum sayesinde kemik rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir özelliği vardır. Orucun hurmayla açılması durumunda, açlığın etkisiyle kişide meydana gelen halsizlik, hurmanın içeriğindeki şeker sayesinde hemen engellenebilmektedir."