İHH, Kurban Bayramı'nda 3 milyon insana ulaşmayı hedefliyor

İHH, Kurban Bayramı'nda, "Paylaştığın senindir, paylaş sevindir" sloganıyla dünyanın 103 ülke ve bölgesinde 3 milyon insana kurban eti ulaştırabilmek için yola çıkacak- İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede:- "Öyle ihtiyaç sahibi olan yerler var ki, siz götürmez

İSTANBUL (AA) - İSMAİL ÖZDEMİR - İnsan, Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "Paylaştığın senindir, paylaş sevindir" sloganıyla dünyanın 103 ülke ve bölgesine yola çıkarak, 3 milyon insana kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 750 lira. Vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik, mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak.

İHH ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 20 ülkede 35 bin yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor.

İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıllık süreç içerisinde düzenli bir şekilde kurban çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ve bu yıl da "Paylaştığın senindir, paylaş sevindir" sloganıyla yüzden fazla ülkede kurban organizasyonu yapacaklarını ifade etti.

Dede, yurt içi ve yurt dışında kesilecek kurbanlıkların da belirlendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kurban bedelini 750 lira olarak belirledik. Kurban keseceğimiz bölgelerden yapacağımız alımlarla beraber, müşahit olarak göndereceğimiz hem vakıf personelimiz hem de gönüllülerimizle beraber ülkelerde ve bölgelerde kurbanlarımızı keseceğiz inşallah. 26 yıldır yaptığımız çalışmalarda sadece kurbanda ve ramazanda oralara gitmek değil, bu çalışmalar vesilesiyle aynı zamanda sene içerisinde çok değişik projeleri gerçekleştirme imkanı buluyoruz. Gönüllülerimizle beraber arazide yapmış olduğumuz tespit çalışmaları neticesinde bazı yerlerde yetimhaneler, bazı yerlerde okullar, camiler, medreseler yani oradaki insanların ihtiyacı olan, oradaki insanların kalkınmasına vesile olabilecek kurban vesilesiyle de gerçekleştiriyoruz. Kurban ile beraber aynı zamanda yetimlerimize yönelik çalışmalarımız olacak, her bayramda yetim çocuklarımıza bayram hediyeleri dağıtıyoruz. Bu sene de inşallah 120 lira bedel karşılığında bağışçılarımızın yatırmış olduğu bu bayramlık hediyeleri, yetim çocuklarımıza ulaştıracağız. Şu an 92 bine yakın yetim çocuğumuz var, onların bakımını gerçekleştiriyoruz."

- "Misyoner çalışması gibi insanlardan menfaat sağlamak için hiçbir yere gitmiyoruz"

Kurban bayramı dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinde fakirlik içerisinde olan Müslümanların evine senede bir de olsa et girdiğini dile getiren Dede, "Öyle ihtiyaç sahibi olan yerler var ki, siz götürmezseniz o insanların et yiyebilme ihtimali çok düşük, hatta bazı yerlerde yok bile. Tabii bu faaliyetleri yaparken de bağışçılarımızla beraber bunu yapmak, kardeşlik duygusunu onlarla paylaşmak, onların ihtiyaçlarını karşılarken, yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim açımızdan çok önemli." diye konuştu.

Dede, kurban faaliyetinin ihtiyaç sahibi ülkelerde çok boyutlu katkı sağladığını ifade ederek, şunları aktardı:

"Oralardan kesilecek olan hayvanlar alınıyor, ekonomilerine bir katkı sağlanıyor hem kesilen hayvanları insanlara dağıtıyoruz, gıda ihtiyaçları karşılanıyor, çok yönlü bir faaliyet. Buradan götürdüğümüz gönüllülerimize de dünyanın farklı yerlerinde ne tür ihtiyaçlar olduğunu, insanların yaşam standartlarının hangi boyutta olduğunu gösteriyoruz. Misyoner çalışması gibi insanlardan menfaat sağlamak için hiçbir yere gitmiyoruz. Gerek biz, gerekse diğer sivil toplum örgütleri gitmiş olduğumuz yerlerde ihtiyaç sahibi kim varsa, Hristiyan da olabilir, putperest de olabilir, onları İslam'a ısındırılacak olan insanlar olarak görerek, onlara da yardımlarımızı yapıyoruz. Ayrımcılık dinimizde de uygun görülen bir şey değil. Biz sadece oraya gidip, et dağıtıp dönmüyoruz, sonrasında da bağlantı halinde oluyoruz."


AA

Gündem Haberleri

Yapı Müteahhitliğinde Mali Yeterlilik Kriterleri Yüzde 50 Artırıldı
Sağanak yağış Alanya'yı yıktı geçti
Tapu müdüründen açıklama: Eski tip kimlikle gelmeyin
İzmir'de Sağlık Skandalı! Yumurtalıklarını Aldılar Anne Olamayacak
Lozan'a Gitti İkinci Dünya Savaşı'na Türkiye'yi Sokmadı