İkinci El Araç Satışında 'Güvenli Ödeme Sistemi' Başlıyor

Ticaret Bakanlığı, dolandırıcılık ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla "Güvenli Ödeme Sistemi"nin 27 Eylül itibarıyla ikinci el araç satışlarında zorunlu hale geleceğini duyurdu. Yeni sistem, Türkiye Noterler Birliği iş birliği ile geliştirildi.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışlarında güvenliği artırmak amacıyla "Güvenli Ödeme Sistemi"ni zorunlu hale getirdi. Bu sistem, dolandırıcılık vakalarının önlenmesini ve vatandaşların güvenli bir şekilde araç alım-satımı yapmasını sağlayacak. Türkiye Noterler Birliği ile iş birliği içerisinde hayata geçirilen bu uygulama, 27 Eylül 2024 tarihi itibarıyla devreye girecek.

Mağduriyetlerin Önüne Geçilecek

Bakanlık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yeni sistemin ikinci el araç satışlarında güvenliği artıracağını ve dolandırıcılık olaylarını ortadan kaldıracağını belirtti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz."

Ticaret Bakanlığı'ndan Yeni Dönem

Güvenli Ödeme Sistemi, araç satışı sırasında ödemenin noter huzurunda ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak. Bu sayede hem alıcı hem de satıcı, işlemin güvenliğinden emin olacak. Bakanlık, bu sistemin tüm noterliklerde 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale geleceğini ve işlemlerin güven içinde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Sonuç: Güvenli Araç Satışı

Güvenli Ödeme Sistemi, Türkiye genelinde ikinci el araç satışlarında dolandırıcılık olaylarını büyük ölçüde azaltarak, vatandaşlara güvenli bir alışveriş ortamı sunmayı hedefliyor. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle hayata geçirilen bu sistem, mağduriyetlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Temassız Ödemeler Zirveye Çıktı: Her 5 İşlemden 4'ü Temassız Yapıldı
Saimbeyli'de Sumak Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlayacak
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu
Asgari Ücrete 3. Zammı Yaptılar
Pegasus’un 'Sıfır Atık Şimdi Göklerde' Projesine Ödül