İlk Dersi Konya Büyükşehir'den Aldılar

Konya, Türkiye’nin önemli öğrenci şehirlerinden biri olarak, üniversite öğrencilerine yönelik toplu ulaşımda birçok kolaylık sağlıyor. İlk 10 gün boyunca ücretsiz ulaşım imkanıyla öğrencilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2024-2025 eğitim döneminde Konya’yı tercih eden binlerce üniversite öğrencisinin şehre katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Altay, “Büyükşehir olarak Konya’mızı tercih eden üniversite öğrencilerimize birçok kolaylık sağlıyoruz. Bunlardan biri de ilk 10 gün ücretsiz toplu ulaşım imkanıdır” dedi.

Öğrencilerin, üniversitelerinden aldıkları öğrenci kartlarıyla belediyeye ait otobüs ve tramvaylardan 10 gün boyunca ücretsiz olarak faydalanabileceklerini belirten Altay, “Ücretsiz abonman süresi dolduğunda, öğrencilerimiz bayilerden veya e-dolum kanalıyla internetten yükleme yaparak indirimli öğrenci tarifesinden yararlanmaya devam edebilirler” ifadelerini kullandı.

Uygun Fiyatlı Toplu Ulaşım

Başkan Altay, Konya'daki toplu ulaşım hizmetinin Türkiye’deki büyükşehirler arasında en uygun fiyatlarla sunulduğunu vurgulayarak, tüm üniversite öğrencilerine yeni eğitim döneminde başarılar diledi.

Detaylı Bilgi ve Hizmetler

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin KONYAKART hizmetlerine ve toplu ulaşım hizmetlerinin detaylarına, Akıllı “atus.konya.bel.tr” adresinden veya Konya Mobil Uygulaması’ndan erişilebiliyor. KONYAKART ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz, diğer hatlarda ise yüzde 40 indirimli olarak uygulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Büyükşehir'in eğitim desteği başvuruları başladı! İşte detaylar
Karatay Belediyesi yüzde 40'ı peşin, 8 taksitle ev satıyor
Konya'da Tarihi Hafta Başladı! İlk Ziyaret Büyükşehir'e
Konya'nın meraları da dönüşüyor
Dikkat! Dolandırıcılar Üniversite Öğrencilerini Hedef Alıyor