ANKARA (AA) - İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredi faiz oranlarının yüzde 1'in altına çekilmesinin ardından sektörde hareketlilik yaşandığını belirtti.
Tellioğlu, yazılı açıklamasında, konut kredisi faiz oranlarını değerlendirdi.
Konut kredi faiz oranlarının 1’in altına çekilmesinin ardından sektörde hareketlilik yaşandığını aktaran Tellioğlu, "Faizlerin düşmesi satışların durma noktasına geldiği konut sektörünü hareketlendirdi. Yeni desteklerle birlikte ekonominin daha da canlanacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.
İnşaat müteahhitleri olarak ekonomiye destek sağlamak amacıyla yeni projeler geliştireceklerini bildiren Tellioğlu, "Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde hep birlikte yaşadığımız bu gemiye gözümüz gibi sahip çıkmalıyız. Çünkü gemi hepimizin gemisi, batarsa hep birlikte batacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Konut kredilerindeki faiz oranlarının düşürülmesinin tüketiciyi ev almaya teşvik ettiğini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti:
"İndirimle birlikte konut sektöründe hareketlenmeler başladı. Dolayısıyla ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde hep birlikte yaşadığımız bu gemiye sahip çıkma anlamında elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Ekonomiye daha güçlü bir zihniyetle sahip çıkmalıyız. Bu manada bankalar üzerine düşen sorumluluğu kısmen de olsa yerine getirdi, sıra bizde. Biz de inşaat müteahhitleri olarak ekstra bir kısım ödeme kolaylıkları sağlayıp gerek değişik kampanyalarla destekleyerek, gerekse yurt içindeki ve yurt dışındaki konut alıcılarının taleplerine göre yeni konsept projeler geliştireceğiz. Türkiye ekonomisini bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da inşaat sektörü olarak lokomotif sektör olma özelliğine devam etmesini sağlayacağız.
Türkiye’ye karşı son günlerde küresel ve yerli iş birliği ihanetine karşı verilebilecek en ciddi ve en anlamlı cevap, daha fazla üreterek, çalışarak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayarak verilebilir. İnşaat sektörü, beraberinde 250 sektöre hayat veriyor. O yüzden inşaat sektöründeki hareketlilik veya durgunluk ülke ekonomimizin tamamına olumlu veya olumsuz, katlanarak daha fazla yansıma sağlıyor."
AA