İnceburun Deniz Feneri 161 Yıldır Karadeniz'in Denizcilerine Yol Gösteriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin en kuzey ucunda bulunan İnceburun Deniz Feneri'nin, 5 nesildir Çilesiz ailesi tarafından bakımı yapılarak Karadeniz'deki denizcilere rehber olduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sinop’ta yer alan İnceburun Deniz Feneri’nin deniz seviyesinden 26 metre yükseklikte bulunduğunu ve 1863 yılında inşa edilen bu fenerin 161 yıldır denizcilere yol gösterdiğini söyledi. Uraloğlu, "5 nesildir Çilesiz ailesi tarafından bakımı yapılan İnceburun Deniz Feneri, Karadeniz'deki denizcilerimizin adeta pusulası olmuştur. Tarihi yapıları korumak bizim için milli bir sorumluluk" dedi.

"Işığın Sürekli Yanması İçin Tüm Desteği Vermeye Devam Edeceğiz"

İnceburun Deniz Feneri’nin 5. kuşak bakıcısı Erol Çilesiz’in, 1992 yılından itibaren bu görevi babasından devralarak başarıyla sürdürdüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, Çilesiz ailesinin bu özverili mirası nesiller boyu koruduğunu belirtti. Uraloğlu, "Erol Çilesiz ve ailesi, büyük fedakârlıklarla bu tarihi feneri ayakta tuttu. Biz de bu ışığın hep yanması için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

"İnceburun Feneri, Bizim Evimizdir"

İnceburun Deniz Feneri’nin 5. kuşak bakıcısı Erol Çilesiz, aile mesleğini gururla sürdürdüğünü ifade ederek, "1965 yılında babam burada görevliyken doğdum. Çocukluğumdan beri bu zorlu koşullara aşinayım. İnceburun Feneri bizim için bir iş yerinden fazlasıdır, burası bizim evimizdir, yuvamızdır" şeklinde konuştu.

"Fenerimizin Işığını Sürekli Kontrol Ediyoruz"

Denizcilere yol gösteren fenerin hiçbir zaman sönmemesi gerektiğini belirten Erol Çilesiz, her sabah rutin bakımlar ve temizlikler yaptıklarını, fenerin mekanizmasını gece boyu kontrol ettiklerini vurguladı. Çilesiz, "Fenerimizin sistemi teknolojik olarak kontrol altında olsa da bizler her gün düzenli olarak bakım yapıyoruz. Fenerin ışığı hiçbir zaman sönmemeli, denizcilerimize rehberlik etmeye devam etmelidir," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Marmara Depremi Uyarısı: 250 Yıllık Fay 7.8 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir
ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor
Çöpü Yere Atmayarak Cebine Koyan Genç Ödüllendirildi
Bakanlıktan Eğirdir Gölü İçin Acil Eylem Planı
Aç kalınca kovanları parçaladılar