İnşaat sektöründe maliyet ve işçilik arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerine göre, inşaat maliyetleri bir önceki yıla göre önemli bir artış gösterdi.

Ağustos ayında malzeme endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,30 artarken, işçilik endeksi yüzde 0,93 yükseldi. Yıllık değerlendirmede ise malzeme endeksi yüzde 34,98, işçilik endeksi ise yüzde 56,86 oranında arttı. Bu artışlar, inşaat sektöründe maliyetlerin yükseldiğini ve bunun sektörel etkilere yol açabileceğini gösteriyor.

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi

Bina inşaatı maliyet endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,38 artarken, yıllık bazda yüzde 42,95 oranında bir artış kaydetti. Malzeme endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,65 artarken, işçilik endeksi ise yüzde 0,86 oranında yükseldi. Yıllık bazda malzeme endeksi yüzde 37,10, işçilik endeksi ise yüzde 55,88 arttı.

Bina Dışı Yapılar İçin İnşaat Maliyet Endeksi

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi ise Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52 artarken, yıllık bazda yüzde 37,13 artış gösterdi. Malzeme endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,23 artarken, işçilik endeksi yüzde 1,20 oranında yükseldi. Yıllık değerlendirmede malzeme endeksi yüzde 28,83, işçilik endeksi ise yüzde 60,49 arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İşsizlik Oranı Ağustos'ta Düşüş Gösterdi
Bursa Textile Show, Sektörü Bir Araya Getiriyor
Alanya Toptancı Hali Kompleksi Projesi Tamamlanmak Üzere
Ticaret Ataşeleri Konyalı İhracatçılarla Buluştu
Yıldız Holding, Çalışanlarına Yapay Zeka Akademisi