İnsan zamanlara ihtiyaç var
Hafta sonunda Kulesite’de gerçekleşen organizasyonları görmeliydiniz…
TYB Konya Şubesi’nin Kütüphane Haftası’nda gelenekselleştirdiği ‘Yazarlar Buluşması’ heyecan verici bir atmosfere sahne oldu…
Duran Çetin, Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Metin Oralöz, Nazım Peker, Şakir Tuncay Uyaroğlu, Zeki Oğuz, Ömer Lütfi Ersöz ve Hande Dağ’ın kitaplarını imzaladığı günde okurlar, yazarlarla hatıra fotoğrafı çekinmek için birbirleriyle yarıştılar.
Yazarlar Buluşması’ndan önce AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın ‘Yüzler ve çiçekler’ fotoğraf sergisi de aynı ilgiye matuftu…
Eski Bakanımız Sami Güçlü başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve il yönetiminin A Takımı hem sergiyi hem de yazarlar buluşmasını renklendirdi.
Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halklailişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar ve diğer yazar dostları fotoğraf karesini tamamladılar…
Her iki programa yerel basının ilgisi de dikkat çekiciydi.
Konya TV 3G bağlantısıyla canlı yayın yaptı, KON TV ve SUN TV’nin değerli mensupları da gerek yazarlarla, gerekse milletvekili diğer misafirlerle mülakat yaptılar.
Basın mensupları da özellikle yazar dostlarını yalnız bırakmadı.
Memleket Gazetesi’den bendenizle birlikte Seyit Küçükbezirci, İsmail Desteli…
Merhaba’dan Mustafa Arslan ve Kerem İşkan, Manşet’ten Uğur Altun, Kon TV’den Ahmet Akbıyık ve diğer bazı program yapımcıları, Konya TV’den Ali Sait Öge, Fatih Ersoy, ÜN TV’den Selman Selim Akyüz ve değerli çalışanları, Derinkulis’ten Ahmet Şükrü Kılıç, Rasyonelhaber’den Mustafa Balkan, Kobienerji’den Ayhan Kaymaz…
Yazarlarımızı böylesi bir etkinlikte yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarına teşekkür…
***
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, fotoğraf sergisinin açılışının ardından yazarlarla da vakit geçirdi. Saat 16’da Kütüphane Haftası’nın final programında yaptığı konuşma ise, altı çizilmesi gereken cümleler içeriyordu.
-Diyor ki Kabakcı: Bir toplumda insanlar tükettikleri malzemelere göre değer bulmaya başlarlarsa, o toplumda çok değerli şeyleri kaybederiz.
Hadi empati yapalım…
-Toplumumuzda insanlar ‘tükettikleri malzemelere göre’ değer bulmuyorlar mı?
-Buluyorlar…
-Diyor ki Kabakcı: Eğer bindiğiniz araba, yemek yediğiniz lokanta, taktığınız kravat, giydiğiniz elbise sizden daha önemli hale geldiyse, evinizde kütüphaneden önce perdeleri, koltukları düşünmek gibi bir derdiniz varsa sıkıntı var demektir.
Empatiye devam…
-Arabalar, elbiseler, binalar insanlardan daha önemli hale gelmedi mi?
Geldi…
Öyleyse vah halimize…
Yine de toplumumuzda duyarlılığını yitirmemiş insanların varlığı bir umut olarak filizleniyor…
Bu filizin dallanıp budaklandığı insan zamanlara ne çok ihtiyacımız var.