İnsansız deniz aracı yarışması başladı: Konyalı gençler derece bekliyor

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde başladı. 27 finalist takım, 4 gün boyunca manuel ve otonom görevleri yerine getirecek.

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN iş birliğinde düzenlenen TEKNOFEST yarışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, 19-22 Eylül tarihleri arasında Mersin'in Erdemli ilçesindeki Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştiriliyor. 124 takımla başlayan yarışmada, finale kalan 27 takım yarışıyor. İlk gün teknik kontrollerin yapıldığı yarışlarda, takımların denizdeki görevlerine ikinci günden itibaren başlaması bekleniyor.

İnsansız Deniz Araçları Testlerden Geçti

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörü Muhammet Fatih Şahin, yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye'de ilk kez düzenlenen bu yarışmada takımlar, ürettikleri insansız deniz araçlarının performansını sergileyecek. 124 takım arasından seçilen 27 finalist takım, 4 gün boyunca manuel ve otonom görevleri denizde yerine getirecek. Yarışmanın ilk günü teknik kontroller yapılıyor ve araçların şartnameye uygunluğu test ediliyor."

İki Ana Görev Tamamlanacak

Takımların yarış sırasında iki ana görevi bulunuyor. İlk görev, deniz üzerindeki engellerden kaçınarak belirlenen rotada ilerlemek. İkinci görev ise limana yanaşma görevi. Şahin, "Otonom aşamada ise İHA'lar numaraları tespit edecek ve bu numaralar İDA'lara aktarılacak. Takımlar, araçlarını otonom olarak belirlenen limana yanaştıracak" dedi.

Konya’dan Katılan Takım Başarı Hedefliyor

Yarışmaya Konya’dan katılan Yusuf Durmaz, "Aracımız üzerinde yapay zeka algoritmalarını hazırlıyoruz. Hedefimiz birincilik" dedi. Durmaz ve ekibi, yarışmanın en iddialı takımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Hidrojenin Babası Turhan Nejat Veziroğlu 100 Yaşında Vefat Etti
iPhone 16'da Nostalji mi, Gerileme mi? 16 Yıl Önceki Özellikler Şaşırtıyor!
Meğer Hepimiz Tehlikedeymişiz! Hangi Cep Telefonları Patlıyor? İsrail Bunu Nasıl Yapıyor?
Samsung Galaxy S25 Ultra'da 5 Kamera Sensörüyle Fotoğrafçılık Devrimi!
Kavaklıdere Roket Takımı 2024 Teknofest’te büyük başarı gösterdi