iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışta: Fiyatına Rağmen Yoğun İlgi

Apple’ın yeni iPhone 16 serisi, yüksek fiyatlarına rağmen Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılandı. Asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlar bile, tüketicilerin yeni modeli satın alma isteğini engelleyemedi.

iPhone 16 Serisine Yoğun İlgi

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 serisi Türkiye’de satışa sunuldu. Yüksek fiyatlarına rağmen yeni seriye gösterilen talep, teknoloji severlerin ve marka bağımlılarının dikkatini çekti. En ucuz modelin 64 bin 999 TL, en pahalı modelin ise 119 bin 999 TL’den satıldığı seri, asgari ücretin 6 katına ulaşan fiyatlarıyla ekonomik açıdan zorlayıcı olsa da satışlarda bu durumun etkisi hissedilmedi.

Mağaza Önlerinde Uzun Kuyruklar Oluştu

Yeni iPhone 16 serisinin satışa sunulacağı gün, mağazalar önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, yeni modeli ilk alanlardan olmak için günler öncesinden mağazalar önünde sıraya girdi. 17 saat boyunca mağaza açılışını bekleyen Oktay Özkaya, "Dün geceden beri sıradayız, yaklaşık 17 saat mağazanın açılışını bekledik" diyerek, Türkiye’nin en pahalı iPhone satılan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca mağazalarda stokların sınırlı olduğunu ve ön talep oluşturulmadan ürün alınamadığını ifade etti.

Yeni Model Ön Siparişle Satıldı

Özellikle iPhone 16 Pro Max modeline ilgi büyük oldu. Ön siparişle telefonlarını alan bir başka vatandaş, "Arkadaşımla birlikte 16-17 saat mağazanın kapılarının açılmasını bekledik. Kapılar açıldığında bir kargaşa yaşandı, fakat ön talebimiz olduğu için telefonlarımızı alabildik" diyerek, her yıl yeni çıkan iPhone modellerini yakından takip ettiklerini ve ilk alanlardan olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kredi Risk Ağırlığı Düştü Kredi Faizleri de Düşecek mi?
Ticaret Bakanlığı, Elektrikli ve Plug-in Hibrit Araç İthalatında Yeni Şartlar Getirdi
Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatına Yeni Düzenleme
Ağustos 2024'te Türkiye'de Kurulan Şirket Sayısı Düştü
TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başladı