Irak'ta DAEŞ'le mücadele

Musul'da uçaktan halka "terör örgütü DAEŞ'e ait mevzilerin olduğu bölgelerden uzaklaşma" çağrısı yapılan broşürler atıldı

MUSUL (AA) - Irak ordusunun Musul kentinde uçaktan atılan broşürlerle halka "terör örgütü DAEŞ'e ait mevzilerin olduğu bölgelerden uzaklaşın" çağrısı yaptığı bildirildi.

Ninova Operasyonları Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Musul'un güney bölgelerine atılan broşürlerde halka DAEŞ mevzilerinden uzaklaşma ve örgüte karşı güvenlik güçleriyle iş birliği yapma çağrısında bulunuldu.

Halktan ayrıca "Dicle Nehri'nden geçmemesi ve DAEŞ'in kontrolündeki sandallardan uzak durmasının" istendiği ifade edildi.

Albay Nasır el-Hamed de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçlerinin, yakında DAEŞ mevzilerine hava saldırılarını artıracağını belirtti.

Hamed, bu saldırılarla DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için başlatılacak askeri operasyona ön hazırlık olarak örgütün savunma hattının ve hücum gücünün zayıflatılmasına çalışılacağını kaydetti.

DAEŞ militanlarının hava saldırılarından kaçmak için halkın arasında gizlendiğine ve sivillerin evlerini kullandığına dikkati çeken Hamed, broşürlerde halka bu gibi yerlerden de uzaklaşma çağrısı yapıldığını aktardı.

- Bağdat'ta 9 DAEŞ militanı öldürüldü

Öte yandan Bağdat Operasyonları Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'ta güvenlik güçlerinin 9 DAEŞ militanını öldürdüğü ayrıca militanlar tarafından çeşitli bölgelere yerleştirilen patlayıcıların imha edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi.


AA

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı