İsrail cehenneme döndü

İsrail'in kuzeyinde, Lübnan'daki Hizbullah'ın gerçekleştirdiği roket saldırıları sonucunda çıkan yangınlarla mücadele devam ediyor. Kiryat Shmona, Amiadi, Kfar Giladi ve Betzet bölgelerinde yangın söndürme çalışmaları yoğun şekilde sürüyor.

İsrail'in kuzeyine yönelik Hizbullah'ın gerçekleştirdiği roket saldırıları, sınır bölgelerinde büyük yangınlara neden oldu. Pazar gününden bu yana devam eden saldırılar, özellikle Kiryat Shmona, Amiadi, Kfar Giladi ve Betzet bölgelerinde etkili oldu. Yangınlar, İsrail itfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İtfaiye Ekipleri ve Askeri Destek

İsrail itfaiye ve kurtarma hizmetlerinden yapılan açıklamaya göre, yangın söndürme çalışmalarına 30'dan fazla itfaiye ekibi katılıyor. Yangınlar nedeniyle birçok ana yol kapatılırken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Dumandan etkilenen 6 İsrailli asker hastaneye kaldırıldı.

Çevresel Tahribat

İsrail Doğa ve Parklar Kurumu'nun verilerine göre, Hizbullah'ın saldırıları sonrası 10 bin dönümden fazla alan kül oldu. Bu yangınlar, bölgedeki doğal yaşamı ve ekosistemi olumsuz etkiledi. Yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar yoğun şekilde sürdürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas, Sinvar'ın ölümünü doğruladı
İran, İsrail'e doğru füzeleri ateşledi
İsrail’den Beyrut’un güneyi için tahliye çağrısı
Birleşmiş Milletler Neden Kuruldu?
Netanyahu BM toplantısında konuşurken hangi devletler salonu terketti?