İstanbul Photo Festivali, Beyoğlu'nda Başladı

İstanbul Photo Festivali'nin 3'üncüsü, Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Terra Santa Manastırı'nda kapılarını açtı. Festival, 1-20 Ekim tarihleri arasında çeşitli sergiler, workshoplar ve panellerle fotoğraf tutkunlarını bir araya getiriyor.

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İstanbul Photo Festivali, tarihi Terra Santa Manastırı'nda başladı. FOTON Derneği tarafından organize edilen festival, 1-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul'un farklı mekanlarında sanatseverleri ağırlayacak.

Terra Santa Manastırı, Bilim Beyoğlu, Galata Kulesi, Ara Cafe ve Atlas Sineması gibi ikonik mekanlarda belgesel, sokak ve mimari fotoğrafçılık temalarına odaklanan sergiler yer alacak.

Siyah-Beyaz İstanbul Fotoğrafları Sergisi İlgi Çekiyor

Festivalde en çok dikkat çeken etkinliklerden biri, 23 Türk fotoğraf sanatçısının siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan karma sergi. 1953-2014 yılları arasında üretilen bu eserler, ziyaretçilere dünün İstanbul'una nostaljik bir bakış sunuyor.

Genç Fotoğrafçılar İçin Ücretsiz Workshoplar ve Etkinlikler

FOTON Derneği Başkan Yardımcısı Alper Koç, festivalde yer alan etkinlikler hakkında bilgi vererek, "Bu yıl festivalde onlarca konuşmacı, panel, zirve, workshop ve master class düzenliyoruz. Etkinliklerimiz ücretsiz olup sınırlı kontenjana sahip. Genç fotoğrafçılar başta olmak üzere her yaştan sanatseveri bekliyoruz. Sokak workshopları, fotoğraf söyleşileri ve profesyonel çekim teknikleri üzerine eğitimlerimiz de mevcut" dedi.

Beyoğlu'nda Sanat Dolu Günler

Festival süresince Terra Santa Manastırı'nda dört farklı sergi, Bilim Beyoğlu'nda ise söyleşiler ve paneller gerçekleşecek. Alper Koç, "Beyoğlu'nun sanat dolu atmosferinde, fotoğrafçılıkla ilgilenen herkesin bu festivalden faydalanmasını istiyoruz. Gençler için sunduğumuz fırsatlar kadar, profesyonel fotoğrafçılara yönelik etkinliklerimiz de var" diyerek festivale katılım çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali Görkemli Açılışla Başlıyor
9 Bin Yıllık Tarihe Tanıklık Eden Prof. Dr. Isabella Caneva, Yumuktepe’ten ayrılamıyor
Orijinal tarihi eserleri Sahibinden'de satışa çıkardılar
Deprem gizli tarihi ortaya çıkardı
'Takıntılar' Filmi Altın Portakal'da Türkiye Galasını Yapıyor