İstanbul'da Afrikalılar için kafe açıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşayan edebiyat öğretmeni Serpil ve Nijeryalı eşi Daniel Onwuasoanya, Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki kültürel alışverişin...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşayan edebiyat öğretmeni Serpil ve Nijeryalı eşi Daniel Onwuasoanya, Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki kültürel alışverişin artması ve Afrika insanının doğru tanınması amacıyla Aksaray'da kafe açtı.

Serpil Onwuasoanya, açılışta AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika ve Türk insanının birbirini daha iyi tanıması ve kaynaşması açısından yapabilecekleri en iyi işin "Abuja Cafe" isimli yeri açmak olduğunu söyledi.

Afrika insanının imajının değişmesi gerektiğini vurgulayan Onwuasoanya, "Açtığımız kafe ile kültürlerimizi birbirimize entegre edebiliriz. Afrika'daki o mazlum halkın aslında çok zengin kültürleri, yer altı kaynakları ve değerleri var. Bunları tanıtabileceğimiz, yaşayabileceğimiz en güzel sektör ise yemek. Kafede çalışanlarımızın 4'ü Nijeryalı ve onlar Afrika yemekleri sunacak. Hedef kitlemizi ise daha çok Afrikalılar oluşturuyor." diye konuştu.

Açılışa katılan Afrika Dostluk Derneği (AD-DER) Başkanı Şemsettin Türkkan ise Türkiye'de yanlış bir Afrika olgusunun olduğunu ve akla kıtlık, fakirlik ve yokluk geldiğini söyledi.

Afrika'nın aslında çok zengin bir kıta olduğunu dile getiren Türkkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afrika'da halk sömürgeci güçler tarafından cahil bırakılmış, köleleştirilmiş, eğitim seviyesi, teknolojisi, ekonomik gücü olmayan bir toplum haline getirilmiş. Böylece fakir kalmaya ve kendi aralarında ihtilaflarla yaşamaya mahkumdurlar. Afrika, yer altı ve üstü kaynaklarıyla çok zengin bir kıta. Türkiye son 10 yılda Afrika'ya çok ciddi açılım yaptı. Bizler de eğitimden başlayarak, oradaki fakirliği cehaleti gidermek için gayret içerisine girdik ve yola çıktık. İstanbul'da ise 1200 civarında üyemiz var ve onlar için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu kafe de bunun için bir adım olacak. Çünkü İstanbul'da Afrikalıların rahat gelebileceği nezih bir ortama şiddetle ihtiyaç vardı ve biz bu ihtiyacın farkındaydık. Bu çift bize gelip 'Yardımcı olur musunuz?' diye sordular ve biz de bu mekanda Türk-Afrika yemeklerinin ikram edileceği ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği atmosfer olacağını düşünerek rehberlik yapmaya karar verdik."

AA

Gündem Haberleri

İşle özel yaşam birbirine girdi: 'Patron mesaiden sonra arayamasın' çalışması
Nüfus Politikaları Kurulu ilk toplantısını yaptı: Hangi destekler gündemde?
Kıymadan Baklavaya Uzanan Skandal
Konya 112’ye 2024’te gelen çağrıların yüzde 19'u asılsız çıktı
TikTok Deneyi Sonucu Hayatını Kaybeden Çocuğun Ardından Ailelere Uyarılar