İstismar İddiaları Sonrası Ankara'dan Karar: Discord'a Erişim Engellendi

Popüler sosyal medya platformu Discord'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce erişim engeli getirildi.

Yazılı, sesli ve görüntülü anlık mesajlaşma platformu Discord, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişime kapatıldı. Bu karar, platform üzerinden ortaya atılan çocuk istismarı ve müstehcenlik suçlarına dair iddiaların ardından alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet Başsavcılıklarının istismar iddiaları üzerine hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç’tan Yaptırım Açıklaması

Bakan Tunç, saat 23.18'de yaptığı açıklamada, istismar iddialarına karşı çeşitli yaptırımların uygulanabileceğini belirtti. Bu yaptırımlar arasında para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engeli gibi seçenekler yer alıyordu. Açıklamanın ardından, Discord platformuna erişim engeli getirilerek, Türkiye'deki kullanıcıların platforma ulaşımı durduruldu.

Erişim Engeli Gerekçesi: Çocukların Korunması

Adalet Bakanı Tunç, erişim engeli kararıyla ilgili yaptığı paylaşımda, 5651 Sayılı Kanun’un 8/1 maddesi uyarınca çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlarına dair yeterli şüphenin bulunmasının, bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti.

Tunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Discord isimli sosyal medya platformuna, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."

Gençler ve Çocuklar İçin Alınan Önlemler

Tunç, açıklamasında Türkiye'nin geleceği olan gençlerin ve çocukların sosyal medyanın zararlı içeriklerinden korunmasının devletin öncelikli görevleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, toplumsal yapıyı sarsmaya yönelik girişimlere karşı asla taviz verilmeyeceğini belirtti.

Böylece, Discord platformuna yönelik getirilen erişim engeli, sosyal medya platformlarında yaşanabilecek istismar olaylarına karşı devletin aldığı ciddi bir önlem olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Gençler 36 Saatlik Maratonda NASA’ya Çözümler Geliştirdi
Selçuklu Gençlik Meclisi'nden TEKNOFEST Adana'da Büyük Başarı
TOGG'un T10F Sedan Modeli Göz Doldurdu
Dünya Robot Olimpiyatı 2024 Türkiye Uluslararası Finali İçin Geri Sayım Başladı
Türk Yıldızları TEKNOFEST'te nefes kesti