Kaçak avcıların izini sosyal medyada sürüyorlar

Sosyal medyada paylaşılan avcılık görsellerini mercek altına alan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcıların izini sürüyor- Orman ve Su İşleri Manisa Şube Müdürü Bayil:- "İnsanlar her aktivitesini sosyal medyada paylaşıyor.

MANİSA (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - Manisa'da kaçak avcılıkla mücadeleyi sanal ortama taşıyan ekipler, sosyal medyada paylaşılan av görsellerinden yola çıkarak tespit ettiklerine ceza uyguluyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, kaçak avladıkları hayvanlarla çektirdikleri fotoğraf ve videoları, sosyal medyada paylaşanların tespiti için bir ekip oluşturdu. Avcılık belgesi olmayan kişiler ile belirlenen dönemler dışında avlanan ve avlanması yasak olan hayvanları vuranlara yönelik sosyal medyada tarama yapan ekip, bu taramalar sonucunda geçen yıl Manisa il sınırları içinde kaçak avlandığı tespit edilen 30 kişiye yaklaşık 25 bin lira ceza uyguladı.

Orman ve Su İşleri Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla illerini kapsayan görev bölgelerinde geçen yıl saha çalışmaları sonucu 6 bin 992 avcının denetlendiğini, 760 avcıya 647 bin 921 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Geçen yıl ilk kez başlattıkları çalışmayla av faaliyetlerini sosyal medyada paylaşanlara yönelik de inceleme yürüttüklerini ifade eden Bayil, kelime ve görsel tarama programlarıyla tespit edilen paylaşımlarda ava konu hayvanın durumu ve avcının belgeli olup olmadığının kontrol edildiğini, yasağa aykırı bir durum olması halinde emniyet güçleriyle temasa geçtiklerini aktardı.

- "Ekibimiz, fotoğraf, kelime, hayvan ismi gibi değişik taramalar yapıyor"

Adres bilgileri alınan şahıslara cezai işlem uygulandığına dikkati çeken Bayil, şöyle konuştu:

"Çağımızda sosyal medya çok sık kullanıyor. İnsanlar her aktivitesini sosyal medyada paylaşıyor. Biz de bu noktada sosyal medyadan kaçak avcılıkla mücadele için yararlanmaya çalışıyoruz. Kaçak avcılığa konu olabilecek paylaşımları tarıyoruz. Yasaya aykırı durum tespit edildiğinde cezalarını kesiyoruz. Bu kapsamda ilimizde geçen yıl kaçak av faaliyetlerini paylaşan 30 kişiye yaklaşık 25 bin lira ceza uyguladık. Ekibimiz, fotoğraf, kelime, hayvan ismi gibi değişik taramalar yapıyor. Avcılık faaliyetini paylaşan kişi belgeli bir avcı değilse gereğini yapıyoruz."

Manisa'da 6'sı memeli, 26'sı kuş olmak üzere 32 hayvan türünde ava izin verildiğini, 7 bin 800 belgeli avcı bulunduğunu dile getiren Bayil, kentte av sezonunun 25 Şubat'ta sona erdiğine işaret etti.

Şehzadeler Nişancıpaşa Avcılar Derneği Başkanı Sedat Yünsel ise yaban hayatının korunması adına tüm denetleme faaliyetlerini desteklediklerini, sosyal medya üzerinden denetimleri de akıllıca bulduklarını vurgulayarak uygulamanın özellikle belgesi olmadan avlananlarla mücadelede etkili olacağına inandıklarını kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

Devlet yetiştirdiği 718 genci kamu kurumlarına atadı
Yılbaşı ağacına baltayla saldırdılar
Mühimmat fabrikasında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Ankara Valiliği'nden Ezan Haberlerine Tahkikat
Belediyeye 90 milyon liralık icra şoku