Kadınlar ekmeklerini fidanlıktan çıkartıyor

Kahramanmaraş'ta bir mahallede 430 kadın, yıllık 5 milyon tüplü fidan üreterek hem evlerinin geçimini sağlıyor hem de daha yeşil bir çevre için mücadele veriyor- İşçilerden Bilibil: - "Çalışıyoruz evimize ekmek götürüyoruz. Çocuklarımıza ailemize katkımız

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta yıllık 5 milyon tüplü fidan üreten kadınlar, hem evlerinin geçimini sağlıyor hem de daha yeşil bir çevre için çalışıyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tekir Orman İşletmesinde tüplü fidan üretiminde 430 kadın görev alıyor. Bulundukları mahallede her aileden bir kadın işçinin çalıştığı işletmede yıllık 5 milyon tüplü fidan yetişiyor.

İşçilerden Leyla Akçadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıldır düzenli olarak çalıştığını, evlerine ekmek götürmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Toz ve toprağa rağmen amaçlarının aileye katkı sunmak olduğunu dile getiren Akçadağ, "Tüp yapıp, tüp diziyoruz. İşimizden çok memnunuz. Burada çalışarak çocuklarımıza çok faydamız oluyor. Çocuklarımızı okutuyoruz. İyi ki fidanlığımız var." dedi.

Emiş Bilibil de işinden çok memnun olduğunu belirterek, bir kadın olarak evde beklemektense faydalı olmak için fidan işine geldiğini ifade etti. Bilibil, "Çalışıyoruz evimize ekmek götürüyoruz. Çocuklarımıza ailemize katkımız oluyor." ifadelerini kullandı.

Şerife Bozkurt da tek ekmek kapılarının fidanlık olduğunu söyledi. Bozkurt, "Başka hiçbir yerde çalışacağımız yer yok. Hepimizin çocuğu var. Okuyan çocuklarımız var. Onlara destek olabilmek için bu işe ihtiyacımız var." diye konuştu.

- Kadınların Tekir halkına katkısı oluyor

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Tekir Fidan Şefliğinde 5 milyon tüplü fidan kapasitesine sahip 2 fidanlık olduğunu söyledi.

Her sene ürettikleri fidanları ağaçlandırma sahasında tükettiklerini aktaran Altıntaş, 2016-2017 sezonu fidan üretimine de başladıklarını belirtti. Altındaş, şunları kaydetti:

"Fidanlığımız çok eski bir fidanlık olduğu için özellikle Tekir'deki her aileden bir kadın yıllarca burada çalışmış ve geçimini buradan sağlıyor. Şu anda çalıştırdığımız işçilere baktığınız zaman büyük çoğunluğunun bayan olduğunu görürsünüz. Bazı aileler bizim buradan aldıklarıyla geçiniyorlar. Ben bir bayan arkadaşa sordum 'Gayet güzel, sigortadan faydalanıyoruz, evimi geçindiriyorum, çocuğumu okutuyorum, benden başka eve gelir getiren kimse yok' dedi. Dolayısıyla bizim burada çalışan bayan işçilerimize, özelinde ise Tekir halkına katkı sağlıyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Okulun duvarını çocuklar boyadı
Doğanşehir’de 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Çevre İller de Sarsıntıyı Hissetti
İBB Meclisi’ne damga vuran konuşma: Gök kubbeyi başınıza yıkarız
3 renkli taban makinesi AYSAF'ın ilgi odağı oldu
Boğaz’daki kaçak villanın son hali havadan görüntülendi