Kafa karıştıran hareketler... ABD, FETÖ, Avrupa, hepsi devrede...

31 Mart seçim sonuçlarına itiraz süresi devam ederken yurt dışından açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. İtiraz süreci devam ederken gelen ilginç açıklamalar seçim sonuçlarına müdahale olarak yorumlandı.

ABD'DEN SKANDAL İFADELER
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından seçimlere yönelik yapılan açıklamada ''Özgür ve adil seçim demokrasinin önemli parçası. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil" şeklinde skandal ifadeler kullanıldı.

Siyasi partilerin YSK tarafından belirlenen itiraz haklarını kullandıkları dönemde yapılan bu açıklama büyük tepkiye neden oldu. Bir çok sandıkta usulsüzlükler olduğunun iddia edilmesine ve buna yönelik itirazların yapılmasına karşın ABD Dışişleri'nin ''meşru sonuçlar'' ifadesini kullanması sürece müdahale olarak yorumlandı.

FİRARİ FETÖ'CÜLER DEVREDE
Öte yandan yurt dışına kaçan tüm FETÖ'cüler sosyal medyadan Türkiye'ye yönelik karalama kampanyasına başladı. Seçim sonuçlarına yapılan itirazların meşruiyetini gölgelemeye çalışan bir çok paylaşım dolaşıma sokuldu.

İMAMOĞLU İLK RÖPORTAJINI ORAYA VERDİ
Seçim sonuçlarının ardından itirazların olmasına rağmen kendisini İBB Başkanı ilan eden, hatta Anıtkabir ziyaretinde bu titri kullanan Ekrem İmamoğlu ise, ilk röportajını Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı ile bilinen ve FETÖ'nün elinde olan euronews'e vermesi de dikkati çekti.

PARİS BELEDİYE BAŞKANI SADECE ONLARI KUTLADI
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ve özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir'in çoğulcu demokrasiye, adalete ve temel hak ve özgürlüklere inanan yeni Belediye Başkanlarını kutluyoruz. Paris'in dostluğundan şüpheniz olmasın." sözlerine yer verdi.

Hidalgo'nun sonuçlar kesinleşmemesine rağmen sadece CHP'li Belediye başkan adaylarını tebrik etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Gündem Haberleri

Ülkede At - Eşek Kalmadı!
CHP önünde Ekrem İmamoğlu protestosu
Ameliyat masasındayken işten çıkarıldı
Eski ehliyetlerin son kullanma tarihi doluyor
Lübnan’dan kaçanlar gemilerle Mersin’e geliyor