Kamuda birden fazla maaş uygulaması sona eriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni tasarruf tedbirleri Meclis'e getirildi. Düzenleme ile kamu görevlilerinin maaş alımında köklü değişiklikler yapılacak ve denetim mekanizmaları güçlendirilecek.

Kamu Görevlileri Tek Maaş Alacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Meclis'e sunulan tasarruf düzenlemesi, kamuda maaş alımında önemli değişiklikler öngörüyor. Kanun teklifine göre, kamu görevlileri yalnızca bir görevi için maaş alabilecek ve bu maaş, en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek. Bu sınırı aşan ek ödemeler, hazineye gelir olarak aktarılacak.

Denetim ve İdari Cezalar

32 maddeden oluşan düzenleme, tasarruf tedbirlerine uymayan bürokratlara çeşitli idari cezalar öngörüyor. Maaş kesintisinden işten çıkarmaya kadar geniş bir yelpazede uygulanacak cezalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenecek.

Disiplin Hükümleri ve Uygulama Süreci

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunun izlenmesi ve denetlenmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında, tabi oldukları mevzuat uyarınca disiplin hükümleri uygulanacak ve sonuçlar Cumhurbaşkanlığına bildirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto Piyasasında Son Gelişmelerin Analizi
İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı
Konya'nın 2023 Vergi Rekortmenleri Açıklandı: İşte Ekonomiye Katkı Sağlayan Firmalar
Yemeksepeti, 2024'te de 'Türkiye'nin En Sevdiği Marka' Seçildi
Gayrimenkulde Gerçek Değer Dönemi: Şeffaflık Artıyor