"Kamuya alınacak taşeron işçilerin statüsü işçi olmalı"

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:- "Biz bu işçilerin (taşeron işçilerin) işçi olarak kalmasını istiyoruz"- "Sadece Hak-İş’in 220 bin taşeron işçi üyesi var. Bunların bir çırpıda Hak-İş’ten kopartılmasının istenmesi asla kabul edilemez"

ANKARA (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda istihdam edilecek taşeron işçilerin statülerinin işçi olarak kalmasını istediklerini belirterek, "Sadece Hak-İş’in 220 bin taşeron işçi üyesi var. Bunların bir çırpıda Hak-İş’ten kopartılmasının istenmesi asla kabul edilemez" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret eden Arslan, belediye personeli ile yapılan toplu sözleşme için Acehan’a teşekkür etti.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kamuda istihdamı konusunda alınan karardan memnuniyet duyduklarını ancak statülerinin işçi olarak devam etmesini istediklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeron işçiler için yaptığı açıklamalar için uzun yıllardır mücadele ettiklerini kaydeden Arslan, "Taşeron sistemi artık sürdürülemez hale gelmiştir. Bundan vazgeçilmeli bütün çalışanlar kamuya alınmalı şeklindeydi. Bu görüşümüz kabul gördüğü için hem başbakanımıza hem de hükümetimize teşekkür ediyoruz" dedi.

- "Neden sözleşmeli personel olmamaları gerektiğini anlattık"

Arslan, getirilmek istenen statü ile ilgili ise itirazlarının olduğunu ve bu konuda Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarıyla uzun bir toplantı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaptığımız toplantıda neden özel sözleşmeli personel olmamaları gerektiğini, neden işçi olarak kalması gerektiğini uzun uzun anlattık. Ben hükümetin bu konuda henüz bir karar verdiğini düşünmüyorum. Sayın Maliye Bakanımız da dahil Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu konuyu intikal ettirdik. Burada yapılmak istenen özel sözleşmeli personel sisteminin mahsurlarını yanlışlarını, eksiklerini anlattık. Biz bu işçilerin işçi olarak kalmasını istiyoruz. Mücadelemiz bu yönde, görüşmelerimiz bu yönde, inşallah bu konuda adım atılmasını bekliyoruz. Çünkü işçiler uzun yıllardır sendika, toplu sözleşme, serbest toplu pazarlık gibi hakları ve diğer sosyal hakları geliştirmek için sendikacılarla birlikte mücadele ettiler."

- "Sendikalar büyük mücadele verdi"

Taşeron işçilerin bir çırpıda işçi sendikalarından koparılmalarının gelecekte haklarının kısıtlanması, kıdem tazminatı gibi bir kısım haklardan mahrum bırakılmasının, çalışanlar tarafından kabul edilmediğini vurgulayan Arslan, şunları söyledi:

"Sendikalar da bu konuda büyük bir mücadele verdi. Bizler büyük bir çalışma yaptık. İşçilerin istifa etmesini anlarım, işçilere rağmen bir statü değişikliği ve işçilerin sendikalardan kopartılmasını asla kabul etmemiz söz konusu değildir. Sadece Hak-İş’in 220 bin taşeron işçi üyesi var. Bunların bir çırpıda Hak-İş’ten kopartılmasının istenmesi asla kabul edilemez. Burada yanlışlıklar var, bu yanlışların düzeltilmesi gerekiyor."

AA

Gündem Haberleri

İdlib'deki Gerginlik Tırmanıyor: Saldırılar Sivilleri Hedef Alıyor
Terörle mücadelede son durum
Adalet Bakanlığı'ndan Abdullah Öcalan Açıklaması
Niğde Güzel Sanatlar Lisesi'nde 'Hilal-i Ahmer Sokağı' Açıldı
SHOW TV'nin beğenilen dizisi 'Deha'ya program durdurma cezası