Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne bir ödül de IV. AR-GE Proje Pazarı’ndan

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BİLTEM Öğr. Gör. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Hacer Sibel Karapınar, IV. Ar-Ge Proje Pazarı tarafından 'Atıktan Perovskite-Tabanlı Güneş Pili Üretimi' projesi ile başarılı ilk 5 proje arasına seçilerek ödüle layık görüldü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar, IV. Ar-Ge Proje Pazarı tarafından ödüle layık görüldü.

Bartın Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Türkiye’nin farklı illerinden akademisyenlerin, girişimcilerin ve sanayicilerin yarıştığı IV. Ar-Ge Proje Pazarı’na KMÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEM) Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar da katıldı.

İlk etapta 350 projenin sunulduğu IV. Ar-Ge Proje Pazarı’nda, 115 proje ön değerlendirme aşaması geçti. Belirlenen 115 başarılı proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda KMÜ Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar sundukları 'Atıktan Perovskite-Tabanlı Güneş Pili Üretimi' başlıklı proje ile başarılı ilk 5 proje arasına seçilerek ödüle layık görüldü.

Etkinliğin Onur Kurulunda Bartın Valisi Sinan Güner, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek ile Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yer aldı.

Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman'a başarı belgesini ve ödül plaketini takdim eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar'ı aldığı ödülden dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

IV. Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödüle layık görülen Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar, etkinliğini düzenleyen kişilere ve kendilerini destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarak proje hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Öğr. Gör. Dr. Erdi Akman ve Öğr. Gör. Dr. Hacer Sibel Karapınar sundukları proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söylediler: "Ticarileşme arifesinde olan perovskite güneş hücresi teknolojilerinin dezavantajı olarak kabul edilen ve ticari boyut kazanma konusunda kısıtlayıcı bir faktör olarak görülen pahalı altın elektrotu yerine, endüstriyel atıktan üretilen ve uygun maliyeti ile dikkat çeken aktif karbonun bu teknolojide kullanımını sağlayarak aygıt maliyetini ciddi anlamda düşürmeyi hedefledik. Ayrıca güneş hücresi teknolojilerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi için ekip olarak yoğun çaba sarf ettik. Ülkemizin yenilenebilir enerji konusundaki yerlilik ve millilik oranının arttırılması hususuna da katkılar sunmak istedik.”

KMÜ öğretim elemanlarının proje kapsamında çalışmaları Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan Fotovoltaik Hücreler Laboratuvarı ve BİLTEM’de yer alan araştırma laboratuvarında devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KARAMAN Haberleri

Ters Dönen Otomobilin Sürücüsü Vatandaşların Yardımıyla Kurtarıldı
Karaman’da Atık Malzeme Yangını Korkuttu
Motosikletlilerle çarpışan araç sürücüsü 'Görmedim' dedi: 2 yaralı
İtfaiye erinden cesur müdahale: Yangının büyümesini önledi
Karaman’da kanlı kavga: 26 yaşındaki Muhammet Şahin hayatını kaybetti