Karatay Belediyesi başlatacak Konya Büyükşehir tamamlayacak

Karatay Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Adana Çevre Yolu'nu daha işlevsel ve estetik hale getirmek için yeni bir servis yolu ve peyzaj düzenleme çalışması başlattı.

Karatay Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirme amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde Adana Çevre Yolu'nda yeni bir servis yolu ve peyzaj düzenleme çalışmaları başlatıldı. Yapılan bu çalışmalar sayesinde, hem şehrin giriş noktalarından biri daha estetik bir görünüme kavuşacak hem de ulaşım daha işlevsel hale gelecek.

Başkan Kılca'dan Çalışmalara Yerinde İnceleme

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek projeyle ilgili bilgi aldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleriyle birlikte değerlendiren Kılca, bölgenin modern bir görünüme kavuşturulacağını belirtti.

Başkan Kılca, "Konya'mıza yakışır estetik ve işlevsel bir düzenleme yapıyoruz. Amacımız, Adana Çevre Yolu'nun hem acil durumlar için kullanılabilecek yeni bir servis yoluna kavuşması hem de şehrimize giriş yapan vatandaşlarımızın yeşil ve modern bir manzarayla karşılanması" dedi.

Konya'ya Yakışan Yeşil Bant Çalışması

Karatay Belediyesi'nin başlattığı yeni servis yolu çalışmasının ardından, Konya Büyükşehir Belediyesi peyzaj düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarını yürütecek. Adana Çevre Yolu'nu kullanarak Konya'ya giriş yapan vatandaşlar, yeşil bant ve estetik düzenlemelerle şehre daha modern bir giriş yapacak.

Başkan Hasan Kılca, "Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Adana Çevre Yolu'na kadar olan bölgede hoş olmayan görüntülerin yerine şehrimize yakışır bir manzara sunacağız" ifadelerini kullandı. Çalışmalar tamamlandığında, Konya’nın bu önemli giriş noktası hem estetik hem de işlevsel bir hale gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Enişte cinayetinin sebebi belli oldu
Motorda sıkışan kediyi Kulu İtfaiyesi kurtardı
Konya'da yüzlerce yavrusuyla zehirli Sarı Ömer görüldü
Tartıştığı kayınbiraderi tarafından vurulan Oktay Can Anlı hayatını kaybetti
AKOM duyurdu: Mevlana Caddesi trafiğe kapatılacak