Karatay Belediyesi'nin lavanta dondurmasında kuyruk oluştu

Karatay Belediyesi, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla gerçekleşen Türkiye'nin en geniş katılımlı çevre etkinliği ÇEVREFEST'e katılarak sıfır atık ve çevre bilinci üzerine önemli adımlar attı.

Karatay Belediyesi, ÇEVREFEST'te Büyük İlgiyle Karşılandı

Karatay İlçe Belediyesi, Türkiye'nin en kapsamlı çevre etkinliği olan ÇEVREFEST'e aktif bir katılımla yer aldı. Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlik, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla çevre ve iklim duyarlılığını artırmayı hedefliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Dönüşüm" hedeflerini destekleyen etkinlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından organize edildi.

Karatay Belediyesi, standıyla etkinliğe damgasını vurdu. Sıfır Atık, Yenilenebilir Enerji ve Çevre konularına odaklanan belediye, son 5 yılda bu alanda önemli projelere imza atmıştı. Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri, ziyaretçilere çevreci uygulamalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, belediyelerinin çevre ve sıfır atık konularına özel önem verdiğini vurguladı. Başkan Kılca, "Önce insan, önce çevre" ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti ve belediyelerinin ülkenin önde gelen çevreci belediyelerinden biri olduğunu ifade etti. Karatay Belediyesi olarak sıfır atık, yenilenebilir enerji, ağaçlandırma ve yeşillendirme gibi birçok alanda başarılı projelere imza attıklarını dile getirdi.

ÇEVREFEST'in, Karatay Belediyesi için önemli bir platform olduğunu belirten Başkan Kılca, etkinliğin, belediyelerinin çalışmalarının ülke çapında duyulmasına ve yayılmasına katkı sağladığını söyledi. Başkan Kılca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ve etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Altay'dan İsrail'e Sert Tepki: Bu utanç durumuna son verilmeli
Düğünlere Sivil Polis Denetimi
Akşehir'de Feci Kaza! BİM Kamyonu ile Patpat Çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Konya’da Tramvay Kazası: Seferler Durduruldu
Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı