Karatay'da 1 Milyon Liralık Hırsızlık: Şahıs Yakalandı

Konya'nın Karatay ilçesinde, 11 farklı adresten 1 milyon lira değerinde inşaat malzemesi ve marketlerden toz şeker çalan H.S.Ö. (28), polis ekiplerinin teknik takibi sonucu yakalandı. Şüpheli, evinde bulunan çalıntı malzemelerle gözaltına alındı.

Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, ilçede 8 ay boyunca devam eden hırsızlık vakalarını çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattı.

Ocak ayından itibaren 11 farklı adreste yaşanan hırsızlık olaylarını inceleyen polis, toplam 1 milyon lira değerinde inşaat malzemesi ve toz şeker çalındığını belirledi. Teknik incelemeler sonucunda hırsızlık olaylarının şüphelisinin, 5 ayrı suç kaydı bulunan 28 yaşındaki H.S.Ö. olduğu tespit edildi.

Çalınan Malzemeler Pazarda Satıldı

Gözaltına alınan H.S.Ö.'nün evinde yapılan aramada 24 adet 5 kilogramlık toz şeker ele geçirildi. Şüphelinin, çaldığı inşaat malzemelerini iş karşılığı verdiği, toz şekerleri ise pazarda sattığı öğrenildi. H.S.Ö.'nün verdiği ifade doğrultusunda, hırsızlıkla bağlantılı olarak 4 ayrı suç kaydı bulunan Z.Ö. de çalıntı malzemelerle birlikte iş yerinde yakalandı. Z.Ö. hakkında "Suç eşyası satın almak" suçundan işlem yapıldı.

Hırsızlık Olaylarıyla Mücadele Devam Ediyor

Karatay polisi, ilçede yaşanan hırsızlık olaylarına karşı mücadelesini sürdürüyor. Şüphelilerin adli işlemleri devam ederken, hırsızlık vakalarıyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Saat Kulesi İçin Yenilikçi Tasarımlar Yarışacak: Creathon'24 Başlıyor
SON DAKİKA! Konya'da Yağmur Başladı Yıldırım Nereye Düştü?
Karapınar’daki kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi
Konya-Adana çevreyolunda dana paniği
Dünya Konya'daki Tarihi Otele Hayran Kaldı