Karatay'da bazı mahallelerde imar planları değişti İşte o haber

Konya'nın Karatay ilçesinde İsmil ve Erenler Mahalleleri'nde imar planları değişti. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince yapılan arsa ve arazi düzenlemeleri, Karatay Belediyesi'nce onaylandı.

Karatay Belediyesi’nden İmar Değişiklikleri

Konya'nın Karatay ilçesinde İsmil ve Erenler Mahallelerinde yapılan imar planı değişiklikleri, bölge sakinlerini yakından ilgilendiriyor. Karatay Belediyesi, belirli parsellerde arsa ve arazi düzenlemesi yaparak, yeni parselasyon planlarını askıya çıkardı.

İsmil Mahallesi İmar Planı Değişiklikleri

İsmil Mahallesi'nde M30D01C2D imar paftasında yer alan 257 ada ve 258 adadaki toplam 49 parsel, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince yeniden düzenlendi. Karatay Belediyesi Encümeni’nin 15 Mayıs 2024 tarihli kararı ile onaylanan değişiklikler, 18 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir ay boyunca askıda kalacak.

Erenler Mahallesi İmar Planı Değişiklikleri

Erenler Mahallesi'nde M29A11A2D imar paftasında yer alan 19540 ada 1, 19550 ada 1 ve 19557 ada 3 parselleri de yeni imar düzenlemesine tabi tutuldu. Bu değişiklikler, 29 Mayıs 2024 tarihli Karatay Belediyesi Encümeni kararı ile onaylandı ve yine 18 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir ay boyunca askıda olacak.

Parselasyon Planları Askıda

Yeni parselasyon planları, özet, ada, dağıtım ve tahsis cetvelleri Karatay Belediyesi'nin Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde 18 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir ay süreyle askıya çıkarıldı. Vatandaşlar, bu süre zarfında değişikliklerle ilgili bilgi alabilir ve itirazlarını iletebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Altay'dan İsrail'e Sert Tepki: Bu utanç durumuna son verilmeli
Düğünlere Sivil Polis Denetimi
Akşehir'de Feci Kaza! BİM Kamyonu ile Patpat Çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Konya’da Tramvay Kazası: Seferler Durduruldu
Kara kış geliyor! Meteorolojiden Konya'ya uyarı