Karatay'da Bir Mahallenin İmar Planı Değişti! Bu Parsellere Dikkat!

Karatay Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılan arsa ve arazi düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Parselasyon planı, belediyenin Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde bir ay boyunca askıya çıkarıldı.

Konya Karatay Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde önemli bir imar planı düzenlemesini duyurdu. M29A11C3D imar paftasına isabet eden 33197 ada 1 nolu parselde, 815 nolu düzenleme sahası olarak belirlenen bölgede, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi gereğince arsa ve arazi düzenlemesi gerçekleştirilmiştir. Bu düzenleme, belediye encümeninin 24 Ocak 2024 tarih ve 2024/122 sayılı kararı ile onaylandı.

Parselasyon planı ile birlikte özet, ada, dağıtım ve tahsis cetvelleri, 5 Haziran 2024 tarihinden itibaren Konya Karatay Belediyesi binasının Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünde bir ay süreyle askıya çıkarıldı. Vatandaşlar, bu süre zarfında planları inceleyebilir ve görüş bildirebilcekler.

Bu düzenleme ile Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde daha düzenli ve planlı bir yapılaşma hedefleniyor. Karatay Belediyesi, şehir planlamasına ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam edecek.

Vatandaşların konu hakkında daha fazla bilgi alabilmesi için Emlak ve İstimlâk Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca, askı süresi boyunca yapılacak olan itirazlar da değerlendirilerek, gerekli düzeltmeler yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya'da bu fotoğraf kafaları karıştırdı
Fotoğraf her şeyi anlatıyor! Alparslan Türkeş Caddesi'nde kaza
Konya’da Asırlık Çarşının Çatısı Yandı
Akyokuş'tan Kamyon Uçtu