Prof. Dr. Canan Karatay, Türk halkının evine kurban bayramında et girdiğini belirterek, "Kırmızı et yağı ile beraber en sağlıklı ettir. Mutlaka insan vücuduna girmesi lazımdır. Yalnız hazırlanması çok önemlidir. Kızartma olursa tehlikelidir. Onun dışında bizim kap yemeklerimiz, ızgaralarımız, kebaplarımız en sağlıklı yemeklerdir. Milletimiz Her gün et yemiyor. Bizim ülkemizde insanlar kurbandan kurbana et yiyor. Eti istedikleri kadar buldukları zaman yiyebilirler" dedi.
OTELLERDEKİ AÇIK BÜFELERE DİKKAT
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü profesör lüks otellerdeki her şey dahil açık büfelere dikkat çekerek şu sözlere yer verdi;
“Yiyecekleri soğuk ortamda saklıyor olsalar bile yaz olduğu için sıcak olduğu için çok dikkatli olmak lazım. Özellikle çok yıldızlı otellerdeki açık büfeler den çok fazla yememenizi tavsiye diyorum."
İHA