Kayseri'de FETÖ davası

Kayseri'de, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve memuriyetten ihraç edilen kişinin yargılanmasına başlandı- Sanık M.U:- "Dershane açmaları için diplomama ihtiyaçları vardı. Devamlı benim diplomam der

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve memuriyetten ihraç edilen sanık, hakim karşısına çıktı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık M.U ile avukatı katıldı.

M.U. savunmasında, 1995-2012 yılları arasında FETÖ'ye bağlı dershanelerde çalıştığını, 2012'de Adalet Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak memur olduğunu söyledi.

Bu sınava izinsiz girdiği için cemaat tarafından "hain ilan edildiğini" öne süren M.U, "Üç çocuğumdan ikisi engelli. Manisa'dan Kayseri'ye gelmek istiyorduk ama tayinimiz bir türlü çıkmadı. Eşim de FETÖ okullarında çalışıyordu. Onun da çalıştığı kolejden ayrılmasını istedim. Adalet Bakanlığı bir dönem engelli çocuğu olan ailelere hak tanıdı. Bu haktan yararlanarak Kayseri'ye yerleştik. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde sosyal çalışmacı olarak işe başladım." dedi.

Mahkeme başkanının soruları üzerine M.U, NT mağazalarında çalışan kayınpederinin ısrarı üzerine oğluna "Fetullah" adını koyduklarını ancak 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra da mahkeme kararıyla değiştirdiklerini anlattı.

M.U, eşinin bir itirafçı yüzünden gözaltına alınıp, Manisa'ya götürüldüğünü ve tutuklandığını söyledi.

Eşinin de Bylock kullandığının tespit edildiğinin belirtilmesi üzerine M.U, "Olabilir, bilmiyorum. Ben 2 yıl eşimin çalıştığı kolejden ayrılması için mücadele ettim." dedi.

17-25 Aralık sürecinden sonra bu örgütten uzak kalmak için her şeyi yaptığını ifade eden M.U, "İddianamede yer alan Bylock numarasını ben kullanmadım. O hatta çıkan adres de bana ait değil. Benim Manisa'da 2 adresim vardı, ikisi de Güzelyurt Mahallesi'nde." ifadelerini kullandı.

- "Diplomam dershaneler arasında dolaştı"

M.U, mahkeme başkanının, FETÖ'nün hangi kurumlarında çalıştığını sorması üzerine, şunları anlattı:

"Ben rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunuyum. Dershane açmak için ölçme ve değerlendirme uzmanı istihdam edilmesi gerekiyor. Diplomamla ölçme ve değerlendirme uzmanlığı da yapabiliyorum. Dershane açmaları için diplomama ihtiyaçları vardı. Devamlı benim diplomam dershaneler arasında dolaştı. Bir yeri açtıklarında gidip orada bir ay çalışıyordum. Sonra yeni bir dershane açıyorlardı gidip bir ay da orada çalışıyordum. Bu şekilde 2012'ye kadar çalıştım ama kaç yerde çalıştım tam olarak hatırlamıyorum."

M.U, eşinin de tutuklu olması dolayısıyla ikisi engelli üç çocuğunun perişan durumda bulunduğunu, bu nedenle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Bylock'un kullanıldığı telefon hattına ait abonelik sözleşmesi ile görüşme kayıtlarının temini için duruşmayı erteledi.

Duruşma bitiminde sanığın imza örnekleri de alındı.


AA

Gündem Haberleri

Tekirdağ’da 300 polisle dev denetim
Ambulans kaza yaptı: 7 yaralı
Virajı alamayan otomobil kaldırıma çıktı
Polis memurunun alkollü sürücü ile imtihanı
İstanbul’un göbeğinde 60 yıllık atık su sorunu vatandaşı çileden çıkardı